Vajon valóban kiírta magát Magyarország a demokráciák sorából?
2021. szeptember 03. írta: egyujvilag

Vajon valóban kiírta magát Magyarország a demokráciák sorából?

Huxit | hvg.hu

2021.09.02-es Index cikk: Itt olvasható : szerint egy neves közgazdász azt állapította meg: Magyarországnak, és utána Lengyelországnak is távoznia kell az EU-ból, mert annak alapvető értékeit sértik, és amúgy sem demokráciák már.

Tulajdonképpen azt, hogy lassan a demokrácia nyomai is eltűnnek, egyre többen látják, és érzik. Látják, amikor sorra tűnnek el a korábban véleményformáló médiumok a KESMA súlyesztőjében, és akkor, amikor különféle államférfiaink, állam honasszonyaink megnyilatkozását olvashatják. Világosan látható, a lassan érinthetetlen államférfiak és államleányok (asszonyok) többszöröződéséből, hogy országos, és helyi személyi kultuszok épülnek ki. És ezek a politikusok (egyelőre nevezzük annak őket), el is hiszik hogy polihisztorok, mindent is tudnak, és mindenkinél jobban (is). De ez csak a politikai szárny csúcsa...
Igazságszolgáltatásunk csúcsszervét, az ügyészséget egy pártkatona irányítja, a civil szervezetek folyamatos nyomás és kvázi fenyegetések közepette működnek, a dolgozói képviseletek munkáját hovatovább a MT is akadályozza. Az Európai Ügyészséghez (természetesen) nem csatlakoztunk, hiszen akkor minden bizonnyal a jelenleginél is több vizsgálattal kellene szembenézni mind a politikai, mind a gazdasági csúcsszervezeteknek.

Nagyon súlyos megállapítása a cikknek: " bizonytalan, hogy a szavazók bármikor is elmozdíthatnák a hatalomból a mostani kormányt", ami előrevetítheti, hogy a jelenlegi állapotok állandósulnak, és ezzel (ez már az én véleményem) a demokrácia alapértékeit még inkább a kukába hajítja a fideszes kormányzat.
És igen, sajnos jogos megállapítás az is, hogy az EU gyengeségét mutatja, mi mindent elnéztek már Lengyelországnak, és hazánknak.

HUxit - Home | Facebook

Megint csak saját vélemény, hogy előbb utóbb, ha a most regnáló "hatalom" továbbra is megmarad, akkor az EU vagy szankciók tömegével kikényszeríti majd, hogy Magyarország maga kérje a HUXIT-et, vagy pedig megkeresik azokat a kiskapukat, melynek révén jogszerűen és rövid úton ki lehet tenni a szűrünket, és ismét csak útlevéllel utazhatunk az EU-ba. De sajnos azért már nem csak az útlevélkötelezettséggel fogunk megfizetni, hanem a nagyon törékeny gazdaságunk is kárát látja majd. Arról nem is szólva, hogy akkor aztán tényleg semmi nem állná útját a korlátlan hatalom kiépülésének.
Uraim, Hölgyeim? Ezt akarjuk? Mert igen, igaza van Orbánnak: az EU-n kívül is van élet, de milyen? És főleg milyen élet lenne az EU-n kívül, és Orbán hatalma alatt? Gondolkozzunk Béláim!

süti beállítások módosítása