Adósságcsökkentés gigahitel-felvétellel?
2021. szeptember 15. írta: egyujvilag

Adósságcsökkentés gigahitel-felvétellel?

Many bundle of US 100 dollars bank notes in 2020 | Money images, Money  pictures, Money stacks

Update: szerdán drága kormányunk (tényleg kurva drága) ráfejelt az alantiakra még 1 milliárd EUR hitelt, igaz, ezzel a rövidebb távú kötelezettségeinket emelte meg. Nem kicsit, nagyon!

A napokban a magyar állam 4,25milliárd dollárnyi hitelt vett fel a nemzetközi pénzpiacokon (kötvénykibocsátással). Kicsit engem zavar, hiszen Orbán folyamatosan hangoztatja hogy "hitelcsökkentés", de emellett meg felvesz egy gigahitelt. Ami azt jelenti, hogy minden magyar állampolgár több mint 140 ezres hitelt cipel most Viktor révén a hátán (300Ft/USD árfolyamon).

A magyar tervek az uniós támogatásra megakadtak Brüsszelben, ami talán nem is csoda, ha a hazai korrupciós szorzót nézzük egy-egy állami beruházáson, s akkor, ha nézzük azt is, mikre is költenek/költöttek a különböző pántlikázott helyreállítási csomagokból. Így persze koránt sem biztos, hogy az EU majd látszat és presztizsberuházásokra ad majd pénzt Orbánéknak. Ennek a pénznek az elköltését meg nem ellenőrzi senki...
Így aztán Orbán sokkal könnyebben mozoghat a választások előtti utolsó alig több mint fél évben, hiszen kapott egy majd akkora forráscsomagot, mint a "tolvajváltáskori" magyar devizaadóság valamivel több mint ötöde.
Persze igazuk van azoknak az elemzőknek, akik azt mondják, hogy a GDP-hez viszonyított adósság rátát ez a hitel érdemben nem fogja lerontani, hiszen a pandémia után felpörgő gazdaság (vajon meddig fújjuk a lufit, és mikor durran ki?) többletbevétele révén majdcsaknem ez a szint megmarad. Nominálisan azonban jelentősen emelkedik. Visszafizetés? Nem hiszen hogy nagyon érdekelné a fideszes potentátokat, hiszen az utolsó centeket majd 2051-ben kell kicsengetni (nekünk, a gyerekeinknek, unokáinknak), amikor is ők már sehol sem lesznek.

Ami zavart az index cikkének utolsó mundatában az, amikor azt írták: nyugdíjakra is fordítható. Jaja, a 13. havi egy részére? Nekem azt tanították, és anno amikor kicserélték a kormányt, az addigi egypárt rendszert többpártira, hogy hitelt arra TILOS felvenni, hogy feléljük. Pedig ha nyugdíjra költjük akkor bizony feléljük. Orbán örökké azon példálózik: soha ennyi ember nem dolgozott Magyarországon, a keresetek az egekben. Jól tudjuk, a nyögdíjjárulék, vagy éppen hogy a pékbe hívják most azt a sarcot, szintén nem alacsony.
URAIM! ANNAK A NYUGDÍJAKRA ELÉG KELLENE LEGYEN!

Persze jól van no, már fentebb is írtam, megértem én a Viktort, hiszen ezzel a pénzzel nem kell elszámolni, nem feltétel a jogállamiság, az EU ügyészséghez való csatlakozás, mint annál a hitelnél, amit az EU-tól lehetett volna lehívni. Ehhez nem kellett egy ésszerüen összerakott, tényekkel és érvekkel alátámasztott tervet összerakni, mint az EU-tól lehívható ingyenpénz (támogatás) esetében. Viszont ezt úgy költik el, ahogy akarják. És ezt mindenki értse úgy, ahogy akarja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kormanykommentek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516689300

Tapi2021 2021.09.16. 14:19:57

@midnight coder: Hát, ha ez a vonat nem jön vissza, akkor tényleg jön majd a "Kísértet járja be Európát,.." 2.0. :-(
Mondjuk ez már éppen folyamatban is van.
Mire a szocializmust leráztuk keleten, átvette a nyugatot. Másképp, ügyesebben, tanulva a hibákból. :-(
És nekik nagyon jól jön az elégedetlenség (szítják is ezerrel!), munkanélküliség, egzisztenciális fenyegetettség..., mert a baloldalt ez élteti.
(Ezért hitetik el, hogy itt is "diktatúra" van! Elég bőven, ha elég sokan ezt hiszik. Eldönthet egy választást.)

gtri 2021.09.16. 14:20:17

@Tapi2021:

"Látom reménytelen, hogy megértsd, hogy azt a hiányt TE NEM FIZETTED BE a kasszába! Meg én, meg a többi aktív munkavállaló!!!
Ezért kell más forrásokból kiegészíteni. "

Szóval ami régen eladósodás az most "más forrásokból történő kiegészítés". Ügyes.
Aztán a más forrásokat majd hogyan kell visszafizetni? A pénzfáról szüreteljük le a mannát?

gtri 2021.09.16. 14:22:56

@Kampfer:

Továbbra is várom, hogy kormányodtól megkérdezd hogyan sikerült ekkora hiányt összehozni a "szárnyalás" során. :)
Úgy látom meglepődtél a tényen, hogy mi van a költségvetési törvényben. Hát igen, aki a propagandát nyomja annak fájdalmas, ha látja az 1000 milliárdos hiányt.

gtri 2021.09.16. 14:31:16

@midnight coder:

Ha a címkézés a bajod, azon én nem tudok segíteni. A tény az, hogy pl. ezen a soron hatalmas a hiány. És hitelt veszünk fel. Ha akarod megkérheted a kormányt, hogy a kapott pénzt jelölje meg mondjuk narancsszínű festékkel, hogy követhessük hol bukkan fel. :)

Tapi2021 2021.09.16. 14:33:31

@gtri: A hitelfelvétel bevett gyakorlat a cégeknél és az államoknál! Most csodálkpzol rá?
Sőt, olyan sem ritka, hogy az is vesz fel hitelt, akinek van pénze egy beruházásra, ha a hitel kamatai alacsonyabbak, mint mennyi hozamot a meglévő pénzével realizálni tud. Így végül pluszban van.

Az állam is számol, és ha a hitel olcsóbb, felveszi, aztán visszafizeti.
Ez bevett gyakorlat.

Persze olyan is van, hogy ha egy ország ellenzéki politikusai aláássák külföldön az ország hitelét, elszabotálják a neki járó források kiutalását... (sőt! KÖVETELIK a kifizetések leállítását a kormányzó politikai ellenfél számára, hogy megnehezítsék a kormányzását!!!), akkor a hiányzó pénzt átmeneti hitellel kell pótolni, hogy a fejlesztések, helyreállítások, ne álljanak le!
Persze nem minden országban van hazaáruló ellenzék... Mi megszívtuk. Ezt is. :-(

gtri 2021.09.16. 14:43:54

@Tapi2021:
Nem én csodálkozok. Ti csodálkoztatok rá, hogy 1000 milliárdos hiány van a nyugdíjkasszában 2 év alatt. Eddig nem is tudtatok róla. Én kellettem, hogy felvilágosuljatok.
Lehet magyarázkodni ezerrel. Jaj de jó az a devizahitel amit felvettünk a hiány leplezésére, ja de jó! :)

A tény az tény. A "szárnyaló" magyar gazdaság nem képes kifizetni a nyugdíjakat. Akkora a hiány, hogy még a Holdról is látszik.

konrada 2021.09.16. 15:06:14

@midnight coder: Én ezt nem lihegném túl.
A gazdaság lényege a megtermelt szükséglet szétosztása.
Ha a szükségletnek megfelelő termék megvan, úgy tök mindegy, hogy gép vagy ember állítja elő.
Így a felszabadult munkaerőt lehet másra - olyanra is felhasználni - ami addig nem létező szükségleteket elégít ki, és azt lehet tágítani.

Hogy értsed: Annak idején vidéken, de az iparban is a tényleges termelésben, szétosztásban a lakosság közel 9/10-e vett részt, a többi volt csak az egyéb szolgáltatásban részvevő (nyugdíjas nem volt, here csak mutatóban, de még a gyerekek is igen fiatalkortól a folyamat részei voltak)

Lassan eljutunk oda, hogy a tényleges termelő, elosztó 30% alatt van (és csökken, mégis van munkája a foglalkoztatottként nyilvántartott maradék 40%-nak is, mert ők olyan igényeket elégítenek ki, amire nem is gondoltak tömegek még 100 éve sem, mint például személyi edző, webes tervező, és ezer számra sorolhatnám.

A lényeg, ha a gépek mindent megtermelnek majd valamikor, akkor is lesz igény emberi jelenlétre - ha nem a termelési, akkor a szolgáltatási vonalon.
...legfeljebb a munkaidő tovább csökken, hiszen száz éve még átlagos volt az 50-60 órás munkahét, most meg van ország, ahol 35 óra, és sok olyan szolgáltató van, aki heti pár órai munkával megkeresi a szükségleteinek kielégítéshez elegendő jövedelmet.

...szóval ne aggód túl!;))

midnight coder 2021.09.16. 15:16:40

@Tapi2021: " Hát, ha ez a vonat nem jön vissza, akkor tényleg jön majd a "Kísértet járja be Európát,.." 2.0. :-("

Jelenleg épp ez zajlik. Ráadásul nem is egy kísértet van. Vicces lesz majd amikor a balfék és zöld hópihék összetalálkoznak az importált iszlamistákkal.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2021.09.16. 15:20:10

@látjátok feleim szümtükkel: "( asztalos lett ), nem tud a szakmájában elhelyezkedni. Mivel kezdő, és nem ért semmihez," Esetleg ha megtanulta volna az asztalos szakmát az iskolában, nem csak elvégzi azt, akkor el tudna a szakmájában helyezkedni. b+ én aki soha nem tanultam asztalosságot simán meg tudnék élni konyhabútorösszerakásból az után, hogy kettőt összeraktam magamnak.

midnight coder 2021.09.16. 15:21:39

@konrada: "A lényeg, ha a gépek mindent megtermelnek majd valamikor, akkor is lesz igény emberi jelenlétre - ha nem a termelési, akkor a szolgáltatási vonalon.
...legfeljebb a munkaidő tovább csökken, hiszen száz éve még átlagos volt az 50-60 órás munkahét, most meg van ország, ahol 35 óra, és sok olyan szolgáltató van, aki heti pár órai munkával megkeresi a szükségleteinek kielégítéshez elegendő jövedelmet."

Ez a MI elõtti idõkben valóban így volt. Másrészt nem csak a MI jelent fenyegetést, hanem a kicsi kínaiak is.

gtri 2021.09.16. 15:42:44

Te sunyiskodsz. Kérdezd a kormányzati "agytrösztöket". A te kormányod kreálta a problémát hát noszogasd őket, hogy tegyenek a megoldása felé is lépéseket.
De látom inkább el akarsz révedni a "hatalmas gazdasági sikereket aratunk és a halódó nyugatot a kanyarban előzzük" igencsak részletes gazdasági tervben.

Tapi2021 2021.09.16. 16:05:22

@gtri: Akkor erről ennyit.

Tapi2021 2021.09.16. 16:16:54

@midnight coder: "Vicces lesz majd amikor a balfék és zöld hópihék összetalálkoznak az importált iszlamistákkal. "

Igen. Csak, hogy ezt megelőzi a közös érdekek mentén történő összefogásuk!
1. Beáramlani, minél többen. (Egyiknek a gyökértelen, kiszolgáltatott, olcsó cseléd és fogyasztó kell (már mi, keletiek sem vagyunk elég olcsók!), másiknak a honfoglalás és az iszlám kötelező terjesztése.)
2. Közös cél a nyugati zsidó-keresztény civilizáció lebontása, szétverése, és a kulturális, civilizációs, és ideológiai-politikai hatalomátvétel!!! (Hiszen mindkettő ádáz ellensége a zsidóknak és keresztényeknek. A vallásos, hithű zsidóknak persze, nem a... És ez kezdetben éppen elég közös alap a közös harcukhoz.)

gtri 2021.09.16. 16:27:26

Mindent jobban tudok?
Hát ezt meg honnan vetted Kampfer?
Rámutattam a problémára amiről te és a társaid még csak nem is tudtatok. Fogalmatok sem volt arról, hogy van egy 1000 milliárdos hiányocska. :)

Valóban jobban tudom, hogy mi a helyzet, mert képzeld ilyen bonyolult tevékenységsort végeztem el:
1. Olvastam egy nyugdíjszakértő írását, hogy szerinte bizony hiány van a nyugdíjkasszában és a jelenlegi folyamatok ismeretében ez csak nőni fog.
2. Elkezdtem ellenőrizni, hogy az általa megadott adatok valósak-e.
3. A Google segítségével eljutottam a parlament honlapjára és megtaláltam a költségvetési törvény PDF fájljait.
4. Megnyitottam a fájlokat és megkerestem bennük azt a részt ahol a nyugdíjalapról van szó.
5. Elolvastam azt a részt.

Szóval ezen tevékenységsor elvégzése nem sikerült 2,7 millió fidesz szavazónak. Valóban fáklya lehetek a szemetekben. :)
Megmutattam azt a tényt amiről még csak nem is tudtatok.
És igen, határozottan tudom a tényt, hogy 1000 milliárdos hiány van a nyugdíjkasszában. Örülök, hogy legalább sikerült tudatosítani a "hatalmas gazdasági sikerektől" elborult fideszes elmékben, hogy bizony a valóság kissé más mint amit hisztek :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.09.16. 16:46:02

@Kampfer: Jó lenne látni a fideszes programot is! Arról mesélj! A te programodat tudjuk, szájhősködni, aztán elrejtőzni az IKEA gyerekosztályán.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.09.16. 16:48:04

@midnight coder: Aha. csak éppen a kicsi kínaiak is bajban vannak. Pl a legnagyobb ingatlan befektető cég 300 milliárd dolláros adóssággal a csőd szélén áll.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.09.16. 16:50:29

@Tapi2021: "Persze olyan is van, hogy ha egy ország ellenzéki politikusai aláássák külföldön az ország hitelét, elszabotálják a neki járó források kiutalását."
Rá gondolsz?
24.hu/fn/gazdasag/2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/

"Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját. A Fidesz magyarázatot ígért elnöke kijelentéseire."

Müge Szagos 2021.09.16. 16:52:51

Kedves cikk író! Én arra költenek a pénzt,hogy az összes mocskos libsi,köcsögsimogatót a családjával együtt elpusztításam.Remélrm az elég hasznos,és nem csak látványos.majd akkor írj ilyeneket,ha éppen a gyereked fejét vágjuk le!

midnight coder 2021.09.16. 17:00:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mire a kicsi kínaiak tényleg bajban lesznek, az EU becsõdöl.

Sancho12 2021.09.16. 17:09:10

@Müge Szagos: Tanulj meg írni utána lehet a komment.

Sancho12 2021.09.16. 17:10:21

@Kampfer: Azért van egy kultúrád,de nincs harag buzikám.

Sancho12 2021.09.16. 17:13:19

@Kampfer: Van egy arcod csak szar helyen!!!

Sancho12 2021.09.16. 17:24:54

@Kampfer: Csikóhal a gondjaid a tied,további jó szopást.

gtri 2021.09.16. 17:31:40

@Kampfer:

Szóval tudtátok az adatot? :)
Ez nem derült ki a hozzászólásaitokból. Abból annyi derült ki, hogy nagyon meglepődtetek és köpni-nyelni nem tudtatok attól, hogy 1000 milliárdos hiányocska van. Aztán elkezdtétek magyarázni, hogy a mostani devizahitelelvétel jó, mert...csak. De biztosan meg fog térülni mert olyan szuperül be lesz fektetve.
Erre mondják, hogy bullshit. :)

De mondogassátok csak, hogy jó a hitel, jó a hitel. Mindenkinek joga van a tudatlansághoz. :)

Az érzésekről: Mostanában bővítenek egy kavicsbányát Budapest közelében. A kavicsbánya mellett lakó családok tiltakoznak. Lenyomják őket, mint a bélyeget a fideszes emberkék. Azok a családok is hamar megtanulják, hogy mennyire mennyei amikor a fidesz támogatja őket. :) Kapnak most ők olyan családtámogatást, hogy attól koldulnak. Hidd el, sokaknak vannak hasonló érzéseik a fidesszel kapcsolatban.
Nagyon fej-fej melletti lesz a küzdelem a jövő évi választásokon.

Sancho12 2021.09.16. 17:37:41

@Kampfer: Értem,ennyit vártam tőled,de nyugi lesz még rosszabb is.

gtri 2021.09.16. 18:10:03

@Kampfer:

Majd ha a kormányod válaszol ezzel a problémával kapcsolatban akkor én is fogok.
Majd szólj, ha bármiféle választ kapsz tőlük. :)

Sancho12 2021.09.16. 18:22:02

@gtri: Egy fideszesel vitatkozni,olyan mintha a dunába vizet hordani,nincs értelme.

gtri 2021.09.16. 18:26:40

@Sancho12:
Nem vitatkozom. Ő akar engem válaszra kényszeríteni. Én csak elmondom neki türelmesen, hogy a kormányától kérje a választ. Ha a kormányától nem kapja meg, akkor én tőlem sem fogja megkapni.

Abban viszont igaza van, hogy nincs átjárás a két oldal között. Azt is hiszik, hogy 1000 évig tart majd az uralmuk. Nem fog. :)

gtri 2021.09.16. 18:31:21

@Kampfer:
Én nem tudhatom, hogy te mit tudsz, de te tudod amit én tudok? Gondolatolvasó lettél Kampfer? Tudod mostanában a "hard science"-re esküsznek a fidesznél. Vigyázz nehogy megtudjál, hogy pszichoizével nyomulsz, mert elkapják a frakkodat.

Szóval amikor nekem osztod az és, hogy mit tudok arról amit te tudsz, akkor elfelejtkezel arról, hogy ugyanez igaz a te rólam szóló tudásodra. Olvasd el a saját hozzászólásodat és alkalmazd magadra az abban általad leírtakat. :)

birkamenet 2021.09.16. 18:45:45

@Kampfer:

te kis nácci Menkampferja az orbán gazdinak, ebben az országban mindenről orbán dönt, akárhogy is erőlködsz a VALÓSÁG TAGADÁSODDAL.

A járványkezelésről is ö döntött egyedül, meg is csinálta a világra szóló eredményt:

Ausztria 9 millióm lakos: 10 ezer covid halott
Orbnisztán 9 millió lakos: 30 ezer covid halott

Orbanisztán Nemzetirtásban Jobban teljesít!

birkamenet 2021.09.16. 18:47:55

@Kampfer:

MI van Meinkampfer Frici, tud a fidernyák bandád mást is csinálni a töménytelen hitel felvételen kívül, amivel 25 éves ÁLLAMADÓSSÁG REKORDOT állított fel a felcsúti gumicsizmás polihisztorod?

birkamenet 2021.09.16. 19:29:05

@midnight coder: "Vicces lesz majd amikor a balfék és zöld hópihék összetalálkoznak az importált iszlamistákkal. "

Eszem azt a kis alig félagysejtet tároló kobakodat! Neked ott a szabolcsi zsákfaludban nyilván túl messze van a világ ahhoz, hogy a postás elvitte volna neked a hírt, hogy Nyugat-Európa már 60 éve importálja az idegeneket és ennek is köszönhetöen behozhtatalan előnnyel élik az eletüket a magyar paraszthoz viszonyítva.

De az okos kis názi kobakodnak a zsákfalusi postás bácsi azt a hírt se hozta még el, hogy London polgármestere muszlim migri, a Biontech cégvezetöje muszlim migri - és fogózkodj meg abban az egy darab fél agysejtedben: a CDU kancellár jelöltje (Laschet) is muszlim migri.

Én viszont örülök, hogy te a sárgaszobádban csak fajtiszta félázsiai magyar szobatársakat látsz és ezzel az életed szinvonala a maximumon van.

birkamenet 2021.09.16. 19:32:14

@Kampfer: "Sajnos nem fértél bele, se az anyád. "

Már mint a te k.rva anyád, akinek a sarkon állás mellett nem volt ideje rád a falu zabigyerekére, hogy megtanítsa a civilizációra. Ezért lettél agysejt mentes fideSS názi, te kis bolhafing Meinkampf öcskös.

kárárámaispj 2021.09.16. 19:39:35

Ez az európai ügyészség egyáltalán már létezik?

kárárámaispj 2021.09.16. 19:41:37

@birkamenet:
Az azért megvan, hogy ilyen még a világtörténelemben nem volt, hogy országok - nem csak a miénk - hónapokra, fél évekre leálltak?

Most komolyan, miért olyan rettenetesen furcsa, hogy - miután nincs bevétel néhány hónapig - megnő az adósság?

gtri 2021.09.16. 19:54:10

@Kampfer:

Jaj, ez a leereszkedő stílus! Most meg kellene ijednem?
Olvassad a saját posztodat és alkalmazzad magadra is az abban általad leírtakat. Nem megy ugye?

De persze kérdezgesd közben a kormányodat hogyan rittyentették oda azt az 1000 milliárdos hiányt a nyugdíjalapba mikor állítólag "dübörgünk".

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.09.16. 20:00:18

@Kampfer: "Progarmom" - Hűűűű.. de ideges valaki! Az IKEA dolgozói még mindig emlékeznek rád hogy be voltál szarva amikor bemenekültél. Feltolultak az emlékek? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.09.16. 20:01:33

@Kampfer: " A fidesz programja nagyjából annyira releváns, mint aki a 'zellenzék' bármely fostalicskájának a szövegét akarná elolvasni!"
Ez tök értelmetlen. Ennyire elöntötte a maradék agyadat a szar?

Nzoltan 2021.09.16. 20:13:10

@Macropus Rufus: Pedig minden kormány ezt csinálja. A lejárt hiteleket másik hitellel fizetik vissza.

Nzoltan 2021.09.16. 20:20:52

@gtri: számold ki. Az évi 10 százalékos nyugdíjbefizetésed hány évre elég. Ugyanazon az életszínvonalon a 40 év munka alatt az 4 év. Kamatokkal ne számolj, mert az max a reálértéken tartja a megtakarítást. Ok, hogy sokan nem érik meg, de még többen meg sokkal tovább élnek. A nyugdíjbefizetéseket mióta világ a világ, bizony kipótolja az állam. És azért tervezett a hiány, mert tudják előre, hogy a következő évben az menny lesz, és az be van kalkulálva a költségvetésbe. Tehát nem égből villámcsapásként éri az államháztartást.

Nzoltan 2021.09.16. 20:21:58

@midnight coder: Addig a fehér ember is ki fog halni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.09.16. 20:22:39

@Kampfer: Vigyázz mert még gutaütést kapsz az idegességtől! :-))
Még egy értelmes mondatot sem tudsz összerakni.

" A fidesz programja nagyjából annyira releváns, mint aki a 'zellenzék' bármely fostalicskájának a szövegét akarná elolvasni!" :-))

Nzoltan 2021.09.16. 20:23:16

@birkamenet: kérdezz már meg egy sokat élt nyugati polgárt, hogy most jobb élni, vagy harminc éve?

Nzoltan 2021.09.16. 20:27:24

@kárárámaispj: Nem tudom, de Romániában már működik valami hasonló. A lényege az, hogy külföldről megmondják kit kell a politikából likvidálni, és azt bizonyítékok nélkül bezárják egy-két évre. Addig a külföldi pénzemberek szabadrabolnak(privatizálnak).

Nzoltan 2021.09.16. 20:32:57

Emléxik valaki a böszméék imf hitelére? Az úgy működött, hogy szaréhugyé felvették, de a határidő pont 4 év volt, hátha belebuknak Orbánék. Ez úgy működött, hogy a kamat minden évben emelkedett. Így az olcsó hitel olyan drága lett, hogy a lejárat előtt kiváltották olcsóbb piaci hitellel.
A lipsik meg hápogtak.

Nzoltan 2021.09.16. 20:36:05

@midnight coder: Hát, már nem. A jó szakember külföldön is csicska marad, itthon meg jól kereső szakember, aniből jobban futja mindenre mint kint. Persze ehhez nem kell becsicskulni egy telefonos vállalkozóhoz, hanem saját lábra kell állni. Erre sokan nem képesek, ezért csicskulnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.09.16. 20:38:41

@Nzoltan: " de a határidő pont 4 év volt, hátha belebuknak Orbánék" - persze, mert az IMF tudta 2008-ban hogy Orbán lesz lesz a minelnök 2012-ben. Te születetten vagy ilyen hülye, vagy láncfűrésszel csinálták a lobotómiád?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2021.09.16. 20:40:53

@Kampfer: Még mindig ott tartunk, hogy képtelen vagy megmagyarázni a sületlenségedet. :-))

" A fidesz programja nagyjából annyira releváns, mint aki a 'zellenzék' bármely fostalicskájának a szövegét akarná elolvasni!"

Vigyázz! El ne fogjon téged a pánik roham! Az IKEA már bezárt.

ulpius66 2021.09.16. 20:47:40

@gtri:

MITŐL LETT IDÉN HIÁNY A NYUGDÍJKASSZÁBA, HOLOTT EDDIG PLUSZOS VOLT?

A Fidesz-KDNP kormány rájött (mondjuk ehhez nem kellett túl sok ész) hogy a nyugdíjkassza évek óta pluszos....... magyarul több a bevétele az államnak a munkáltatók, és a munkavállalók befizetéseiből, mint a nyugdíjra fjordított kiadásai!!!!!!

Ezt a kormány úgy oldotta fel (jól vagy rosszul .........megítélés kérdése) HOGY NE LEGYEN SOHA PLUSZOS A NYUGDÍJKASSZA!!!!!!!!!!!!!!!

EGYBEOLVASZTOTTA A NYUGDÍJ ÉS EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI BEFIZETÉSEKET, ÉS ÉVENTE DÖNTI EL, HOGY AZ ADOTT ÉVBEN EBBŐL MENNYI MENJEN A NYUGDÍJKASSZÁBA, ÉS MENNYI MENJEN AZ EGÉSZSÉGÜGYI KASSZÁBA!!!!!!

Persze mindig úgy osztja szét, hogy ne lehessen pluszos a nyugdíjkassza........ amennyit beletesz a költségvetés a nyugdíjkasszába, annyival csökkent az egészségkasszába való befizetés!!!!!!!!!

ERRE AZ EGÉSZRE PERSZE KOHN BÁCSI AZ ÖREG ZSIDÓ MONDANÁ:
ÜGGGGYES!!!!!!! NAGGGGYON-NAGGGGGGYON ÜGYES!!!!!

arthurthedent 2021.09.16. 20:49:21

@gtri: "A tény az tény. A "szárnyaló" magyar gazdaság nem képes kifizetni a nyugdíjakat."
Miért, nem fizették ki valakinek a nyugdíját? Ja, igen, kifizették. Hazudsz, amikor azt állítod, hogy a gazdaság nem képes kifizetni a nyugdíjakat. A nyugdíjkassza "hiánya" egyszerűen azt jelenti, hogy a társadalom több nyugdíjat oszt ki, mint amennyi nyugdíjjárulékot beszed. Mert képes rá, mert megteheti. Persze, mert más jogcímen szedi be.

Ezen a "szárnyaló" dolgon meg tök felesleges rugózni. Azt jelenti, hogy jobban állunk mint az mszp, az szdsz, az akárkik idejében valaha is áltunk. Igazából legalább 40 éve nem áltunk ilyen jól. Lehet gúnyolódni, lehet a németekhez, lehet az angolokhoz hasonlítgatni, lehet mondogatni, hogy nekünk még most is nagyon rossz, de tény, hogy generációk óta nem volt ilyen jó állapotban a gazdaság.

arthurthedent 2021.09.16. 20:55:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "persze, mert az IMF tudta 2008-ban hogy Orbán lesz lesz a minelnök 2012-ben. Te születetten vagy ilyen hülye, vagy láncfűrésszel csinálták a lobotómiád?"

2008-ban még egy leforrasztott agyú mongúz is tudta, hogy a következő miniszterelnök a zorbán lesz. De nem az IMF-et érdekelte, hanem az mszp vezetését. Ezért is kérték olyan rövid lejáratra a hitelt, hogy az IMF ki is bukott rajta. Akkoriban az mszp azt nyilatkozgatta, hogy a fidesz könnyedén ki fogja fizetni, hisz már nem lesz válság. Ez volt az indokuk, hogy "a fidesz majd könnyedén kifizeti".

Tök világos volt, hogy csapdát állítottak a fidesznek, arra számítottak, hogy megszorításokat kell csinálniuk, kifizetik a kölcsönöket, aztán szépen el is bukják a választásokat a megszorítások miatt. Nagyon butának kellett lenni ahhoz, hogy ezt akkoriban ne lásd.

white999 2021.09.16. 20:59:35

@sírjatok: Eddig úgy tudtam mi vagyunk Európa motorja és az univerzum legjobb járványkezelői mind gazdasági mind eü szempontból. Hol itt a válság?

white999 2021.09.16. 21:01:04

@midnight coder: "Na ja, szemkilövetõ Fletóék a haveri kutyával aztán tényleg kurvára jogállam voltak."

Mint a kopasz verőemberek a választási biztosságnál?

ulpius66 2021.09.16. 21:01:17

http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/koltsegvetesiinformaciok/koltsegvetes_merleg_4/225/

2010 óta a Nyugdíj Alap minden évben pozitív volt (vagy 0 közeli)
(egyedül 2012-ben volt 70 milliárdos a hiány.......)

white999 2021.09.16. 21:02:05

@ulpius66: "Magyarország GDP-je 2021. II. negyedévében 18%-al növekedett!!!!!!
(tudom a ballibsiknél ez csökkenés........)"

Bázishatás fogalma megvan?

arthurthedent 2021.09.16. 21:04:53

@Nzoltan: "A hitel viszszafizetése 2 év és 3 hónap türelmi idő után
nyolc egyenlő részletben valósul meg. "

white999 2021.09.16. 21:06:52

@megamovieboy: "Aki nem tud elszámolni az elprivatizált vagyonnal, azok a baloldali kormányok."
Az elmúlt 10 év fényében ezen nagyon jót röhögtem.

ulpius66 2021.09.16. 21:07:59

@arthurthedent:

Te aztán jól benyaltad annak a vadbarom @gtri hasbamászó szövegét!!!!!!

@gtri EGY SZAVA SEM IGAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010 ÓTA MINDEN ÉVBEN TÖBBLETES VOLT A NYUGDÍJKASSZA!!!!!!

AZAZ A MUNKÁLTATÓK ÉS A MUNKAVÁLLALÓK ÁLTAL BEFIZETETT JÁRULÉK MINDEN ÉVBEN FEDEZTE, ÉS MOST IS FEDEZI A NYUGDÍJAKAT!!!!!!!!
(azaz ugyanolyan arányban nőttek a befizetések, mint a nyugdíjkiadások...)

Az aztán persze egy más kérdés, hogy e befizetett szocho-val és járulékkal hogyan gazdálkodik a kormány.......jelen esetben a befizetett szocho és járadék hány százalékát utalja a Nyugdíj vagy az Egészségügyi kasszába.....

Jótanács!

@gtri-nek egy szavát se hidd el!

ulpius66 2021.09.16. 21:11:47

@white999: ""Aki nem tud elszámolni az elprivatizált vagyonnal, azok a baloldali kormányok."

Most véletlenül igazat írtál!

Amióta világ a világ, a ballibsi kormányok privatizálnak, a nemzeti-konzervatív kormányok államosítanak!

Lásd MOL Rt.

Az isteni gyurcsányid szarért-húgyért eladta az oroszoknak, Orbán visszavásárolta és ismét állami cég lett a MOL!!!!!

white999 2021.09.16. 21:23:21

@Tapi2021: USA hitelét pont nem érdemes alapnak venni és mással hasonlítani amíg a dollár az alap pénz és a világ legnagyobb gazdasága is egyben.

ulpius66 2021.09.16. 21:28:21

hvg.hu/gazdasag/20210916_allampapir_deviza_eladosodas

Kedves "egyujvilag"!

Talán ha elolvastad volna a HVG cikkét, akkor nem hánytál volna ide ennyi baromságot.......
(a hvg.hu ballibsi firkászát nehogy kormánypártisággal vádold!!!!!! )

white999 2021.09.16. 21:29:35

@ulpius66: Ennek fuss neki még egyszer.
molgroup.info/hu/a-mol-csoportrol/attekintes
EZ MIÓTA ÁLLAMI TULAJDON?

Boldeone2 2021.09.16. 21:32:50

@arthurthedent: de tény, hogy generációk óta nem volt ilyen jó állapotban a gazdaság."

A gazdaság fejlődèst Orbánèk szeretnèk Orbánèk maguknak , saját kormányzásuk sikerènek tulajdonítani , miközben az szinte teljes mèrtèkben a tőkebefektetèsektől , az külső EU- transzferektől függött , ès az beleillett elmúlt 10 èv általános közèp-európai közèp európai gazdasági folyamatokba- nagyjából hasonlóan fejlődtek ezek az országok. Mègis, ha az általános bèrszínvonalat tekintjük , az egy főre jutó fogyasztást, de különösen a nyugdíjakat , akkor nem egy sikertörtènet az elmúlt 11 èv
Románia beèrte Magyarországot szinte átlag - ès nominálbèrben is ( pár 10 euro különbsèg van ) vásárlóerő- paritason már jobbak a román bèrek
A magyar minimálbèr nettója kb 312 euro, Lengyelország ,Csehország , Szlovákia már szignifikánsan magasabb mimalbèrt határozott meg , nettó 482, 519, 510 euro
Az átlagbèr terèn kisebb a különbsèg, de nálunk jelentős a medián ès az átlagbèr közötti különbsèg : nagyon sok az alacsony keresetű ember, az átlegbèrt a magas keresetűek húzzák fel
Egss szektorokban " pokoli bèrek vannak " lásd : pedagógus szfrèra : egy tanító 140-150 nettóval kezd , egyetemi adjunktus 180-200 nettó - szègyen bèrek! Átfogó közszfèra bèremelès 11 ève nem volt! Sokan èhbèrèrt dolgoznak
A nyugdíjasok 11 ève inflációkövető emelèst kapnak , ami valójaban nettó pozíció- romlás . A KSH elcsalja a valós inflációt
Eddig Orbánèk lófaszt adtak a gazdasági fejlődès eredmènyeiből a nyugdíjasoknak , csak most a választas előtt tervezik
Fèl millió ember nyugdíja havi 100 ezer Ft alatt van, 70 ezer ember mèg 60 ezret sem kap!
Szlovákiában nincsenek ilyen súlyos társadalmi diszkerpanciák!
Hozzá lehetne tenni, a PIS -kormány is èrzèkenyebb szociálisan ...
A felső nèhany százalèk persze pofátlanul gazdagodott a covid - válság ideje alatt is: kapták a százmilliókat az államtól, a politika közeli nagyvállakozók ...

Boldeone2 2021.09.16. 21:35:46

Diszkrepanciák " - javítottam..

kárárámaispj 2021.09.16. 21:35:53

@white999: A mol 21%át visszavette az állam. Mit nem értesz ezen?

ulpius66 2021.09.16. 21:40:00

@Boldeone2: "Fèl millió ember nyugdíja havi 100 ezer Ft alatt van, 70 ezer ember mèg 60 ezret sem kap!"

Ki kell, hogy ábrándítsalak!

A nyugdíj az nem jótékonysági intézmény!

A nyugdíjas annak arányában kap nyugdíjat, hogy mennyit fizetett be a munkáltatója és önmaga járadékként!!!!!!

Pl. itt vannak a "celebek" akik majdnem éhen halnak, mert csak 60.000.- forint a nyugdíjuk! JAJJJ SZEGÉNYEK!

IGAZ EGÉSZ ÉLETÜKBEN NYUGDÍJCSALÓK VOLTAK!

EGY HÉTVÉGÉN ÖSSZEHAKNIZTAK 1-2 MILLÁT, CSAK BASZTAK EBBŐL NYUGDÍJJÁRULÉKOT FIZETNI!

NEHOGY MÁN ÉN TARTSAM EL EZEKET!
(persze példálózhatnék az összes "fekete-munkással" a kamion-sofőrökkel, a műkörmösökkel, ügyvédekkel, pincérekkel, stb, stb....)

Boldeone2 2021.09.16. 21:44:36

@ulpius66: A minimálnyugdíj èrtèkèt viszont az állam határozza meg , hülye! Az rendben van , hogy több mint fèlmillió embernek 100 e. ft alatt van a nyugdíja? Európa szegènyháza vagyunk! De, már Közèp- Európáè is!

ulpius66 2021.09.16. 21:52:19

@Boldeone2: " Az rendben van , hogy több mint fèlmillió embernek 100 e. ft alatt van a nyugdíja?"

Aztán meséljél mán, mért van félmillió embernek 100.000.- forint alatt a nyugdíja?
(mán azon kívül, hogy szemét Orbán és hülye Ulpius Tamás.........)

Egyebekben meg, a még tőled is sokkal hülyébb "gtri" haverod, sokallja a nyugdíjakat, mert nagyon megterhelik a költségvetést!!!!!!

ELŐBB TALÁN EGYMÁST HÜLYÉZZÉTEK!

white999 2021.09.16. 21:52:27

@kárárámaispj: két dolgot minimum de te okos vagy és elmagyarázod.

1, Attól, hogy 21%-ot visszavesznek attól még az miért lesz állami cég.
(JELZEM KURVA DRÁGÁN VÁSÁROLTA VISSZA)
2, Ha vetted volna a fáradságot és megnézed a kör diagramot nincs állami tulajdon hanem a Mathias Corvinus alapítvány tulajdonában van az a rész amit "kiprivatizálzak" fideszeses vezetésű alapítványba. A fennmaradó % pedig nyomokban sem tartalmaz állami tulajdont.

Ergo az összes állításotok úgy kreténség ahogy van, mert attól, hogy valamit visszavesznek 21%-ban, semmi olyan nem következik amit levontatok belőle. Hacsak az nem hogy a visszaprivatizált dolgokat saját maguknak kiszervezzék. Ha ezt mondtátok volna teljesen helytálló. Csak így még azt is elkövetik a kretén baloldallal szemben, hogy Ők előbb drágán visszaveszik mielőtt ellopják.

ulpius66 2021.09.16. 21:56:11

@Boldeone2: "www.portfolio.hu/gazdasag/20210102/itt-a-feketeleves-bebetonoztak-a-magyar-nyugdijminimum-osszeget-463724
azaz: 28500 Ft a nyugdíjminimum !"

Aztán téged mit zavar, hogy ennyi a nyugdíjminimum?
(egyem azt a kis finom lelkedet.... ha kevesled, ajánl fel nekik a saját nyugdíjadból....)

ulpius66 2021.09.16. 22:00:05

@white999:

1. Ahhoz képest volt drága, hogy a gyurcsányid szarért-húgyért adta el valami orosz oligarchának....a kapott pénz persze eltűnt a ballibsik zsebében......
2. Mi az a "visszaprivatizálás"?

Boldeone2 2021.09.16. 22:03:37

@ulpius66: mért van félmillió embernek 100.000.- forint alatt a nyugdíja?
(mán azon kívül, hogy szemét Orbán és hülye Ulpius Tamás.........)

Azèrt , mert rosszul fizetett , nehèz fizikai munkát vègeztek , vagy be voltak jelentve , vagy nem , vagy már túl règen elmentek nyugdíjba és nem törtènt megfelelő valorizáció, a lènyeg az, hogy 11 èvig Orbánèk tojtak a nyugdíjasokra ès csak most, a választás előtt löknek nekik alamizsnát..
Hozzá lehetne tenni , az átlagnyugdíjas is rosszabbul èl!

Boldeone2 2021.09.16. 22:07:22

@ulpius66: Aztán téged mit zavar, hogy ennyi a nyugdíjminimum?"

Egy normális , szociálisan èrzèkeny embert zavarják az ilyen társadalmi igazságtalanságok. A hozzád hasonló orbánista majmokat nem , mivel vezèretek is antiszociális alkat !

ulpius66 2021.09.16. 22:07:28

@Boldeone2:

TUDTAM, TUDTAM ÉS ELŐRE TUDTAM........hogy Orbán a hibás!!!!!!!!!

ulpius66 2021.09.16. 22:10:53

@Boldeone2:

Én annyira, de annyira bírom ezeket a "szociálisan èrzèkeny embereket" akiket zavarnak ezek a "társadalmi igazságtalanságok"!!!!!!!!

Bármibe mernék fogadni, hogy amikor a ballibsik voltak hatalmon, akkor azért ennyire nem zavartak ezek a társadalmi igazságtalanságok!

birkamenet 2021.09.16. 22:11:30

@Kampfer:

A lámpavas rád vár 2022-ben takonynázi meinkampf öcskös, mert a vezéreid hamarabb menekülnek el Kinába a választási eredményt meghallva, mint hogy te ki tudnád mondani, hogy Heil orbán!

ulpius66 2021.09.16. 22:12:25

@Boldeone2:

Aztán ezt a társadalmi igazságtalanságot hogyan lehetne IGAZSÁGOSSÁ TENNI????
(vigyázz!!!!! beugratós a kérdés.....)

ulpius66 2021.09.16. 22:14:50

@birkamenet: "@Kampfer:

A lámpavas rád vár 2022-ben takonynázi meinkampf öcskös..."

NA MEGJÖTT A LEGNAGYOBB DEMOKRATA!

MINT ÍRTAM VOLT, MA MAGYARORSZÁGON DIKTATÚRA VAN!!!!!!!

DEMOKRÁCIA MAJD AKKOR LESZ, HA A LÁMPAVASON LÓGNAK A BALLIBSIKKEL EGYET NEM ÉRTŐK!

birkamenet 2021.09.16. 22:20:55

@ulpius66:

féleszü kisfiderrnyák, orbánod 40 éves rekord szintre emeli az államadósságot a devizahitel felvételével! Ami csak arra kell, hogy mindent amit még el lehet lopni a Mérszaros strómamannal tavaszig, azt ellopjanak.

Utána meg mit gondolsz te anyszomorítóan hülyyegyereke a NER hazádnak, hogy ki fogja visszafizetni ezt a görög szintü államadósságot? Majd a gyurcsány?

Azt meg külön röhögöm rajtatok hasznos hüllye birkákon, hogy a 350 forintért felvett devizahitelt pár év múlva már 420 forintos árfolyamon fogjátok törleszteni. Krumplira se fogja már futni nektek akkor, ti díszidiiótái az univerzumnak!

Boldeone2 2021.09.16. 22:23:01

@ulpius66: Aztán ezt a társadalmi igazságtalanságot hogyan lehetne IGAZSÁGOSSÁ TENNI????"

Első körben az Orbán -kormány eltakarodhatna , hogy esèlyt kapjon az ország az igazságosabb közteherviselèsre , a központi források elosztásának újragondolására , így egy szolidárisabb Magyarország lehet , a felső 1-2 % pèldátlan gazdagodása helyett

birkamenet 2021.09.16. 22:23:24

@ulpius66:

féleszü kádari maradványa a NER hazádnak, orbán bukása után az új kormány csak alkalmazza majd az orbáni illibernyák demookrácia müködését, így a lámpavas gyárak termelése fel fog futni.

kárárámaispj 2021.09.16. 22:25:04

@white999:
"1, Attól, hogy 21%-ot visszavesznek attól még az miért lesz állami cég.
(JELZEM KURVA DRÁGÁN VÁSÁROLTA VISSZA)"
Szerintem nem mondták, hogy állami cég. Egyébként, az államnak van aranyrészvénye, amivel azért beleszólhat dolgokba. Jelzésed baromság, egy ekkora cég 21% nem kiló alma, hogy bármikor kapsz a közértben, egyáltalán nem vették drágán.

2, Ha vetted volna a fáradságot és megnézed a kör diagramot nincs állami tulajdon hanem a Mathias Corvinus alapítvány tulajdonában van az a rész amit "kiprivatizálzak" fideszeses vezetésű alapítványba. A fennmaradó % pedig nyomokban sem tartalmaz állami tulajdont.
És az miért baj? Az osztalákból támogatja a tanulmányokat. Idén 3500 tanulónak. Nyilván sokkal de sokkal jobb lenne, ha a 21% megy az ÖMV-nek, aztán minden marad ugy ahogy volt. Hiszen annyira de annyira faszául ment itt minden 2010ig ugye?

birkamenet 2021.09.16. 22:25:29

@Kampfer:

Mi van nem alszol még Adolfka, nem fussa elmegyógyász ápolósegédre, hogy lefektessen? Ha már egy vírus nem tudott kiirtani a szaros családoddal együtt, legalább az újabb trauma vigyen titeket közösen egy lámpára! Te ótvar seggdugacs az orbán szaros seggében.

kárárámaispj 2021.09.16. 22:26:55

@birkamenet:
Majd pont te fogsz akasztani puhos mátyás...

gtri 2021.09.17. 00:17:20

@Kampfer:
Rizsázol Kampfer. Nem tudod megkérdezni a mormányodat amelyet annyira szeretsz? Csak nem félsz tőlük?

gtri 2021.09.17. 00:20:33

@arthurthedent:
Segítek. Ha a nyugdíjkassza nincs egyensúlyban, vagyis több a bevétele mint a kiadása, akkor valahonnan ki kell pótolni a hiányt.

Miből is lehet kipótolni? Például....éppen most vett fel kormányod hatalmas devizahitelt.

gtri 2021.09.17. 00:24:30

@ulpius66:
Nem az én szavamnak kell hinni. Le van írva a fideszes többségű parlament hnlapján a 2021-es és a 2022-es költségvetési törvényben. El kellene olvasnia.

A tény az tény. Ott van leírva. Megadtam a két linket és az oldalszámokat is a dokumentumon belül. Mi kell még, kedves valóságtagadó. :)

Akkorra a hiány a nyugdíjkasszában, hogy a Holdról is látszik.

gtri 2021.09.17. 00:26:14

@gtri:

helyesen:
több a kiadása mint a bevétele

Jelenleg ez a helyzet

sírjatok 2021.09.17. 00:39:36

@Boldeone2: "A gazdaság fejlődèst Orbánèk szeretnèk Orbánèk maguknak , saját kormányzásuk sikerènek tulajdonítani , miközben az szinte teljes mèrtèkben a tőkebefektetèsektől , az külső EU- transzferektől függött , ès az beleillett elmúlt 10 èv általános közèp-európai közèp európai gazdasági folyamatokba- nagyjából hasonlóan fejlődtek ezek az országok"

Így van, a térséggel együtt fejlődtünk az utóbbi években. Csak ezt azok kifogásolják, hogy "miért nem jobban", akik alatt leszakadtunk a térségtől.

data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG?locations=HU-RO-SI-SK

Magyarország, Románia, Szlovénia, Szlovákia.

2006: Magyarország növekedése 4%, a többié 6, 8, 8.
2007: Magyarország növekedése 0.2% (!), a többieké 7, 7, 11 (!).
2008: Magyarország növekedése 1% (!), a többieké 4, 4.5 és 9.
2009: Éljen, nem MO a legrosszabb, mert csak 6.7%-ot esett vissza, tehát egy országnál jobb volt, kettőnél meg rosszabb.

2010 óta 2012 kivételével nagyon erősek vagyunk, 2014-ben, 2018-ban és 2019-ben csoportelsők. Messze van ez attól, mikor minden környékbeli ország pörgött mi meg bukdácsoltunk.

De mindjárt jön kúrt úrfi, hogy de miért emelek ki csak egy évet :D

arthurthedent 2021.09.17. 06:25:46

@gtri: "Miből is lehet kipótolni? Például....éppen most vett fel kormányod hatalmas devizahitelt."

Ez mondjuk igen nagy butaság. Olyan ez, mintha felvennél hitelt lakásra, a szomszédod meg azt mondaná, hogy sütire többet költesz mint a bevételed cukrászipari termékek eladásából ergo nyilván sütire vettél fel hitelt.

egyujvilag 2021.09.17. 06:53:08

@Müge Szagos: Kedves hozzászóló, kérlek ne csodálkozz, ha a hangnemed miatt tiltva leszel.

egyujvilag 2021.09.17. 06:53:40

@Kampfer: Kedves hozzászóló, kérlek ne csodálkozz, ha a hangnemed miatt tiltva leszel.

konrada 2021.09.17. 07:35:33

@Boldeone2: Van egy olyan érzésem, hogy te vagy az, aki régebben minimálbérre bejelentve ügyködtél, most meg katázol, azért vagy ennyire kiakadva azon, hogy a nyugdíjakat a befizetett járulék mértékében fizetik, nem pedig mindenkinek egyformán, legyen az akár millió forint után beszedett járulékos, vagy 50 ezres részmunkaidősnek bejelentett, vagy simán csak semmi járadékot nem fizető.

És hogy neked csak olyan kormány jó, aki ezt megvalósítja, mert micsoda szívás az már, hogy míg fut a szakér, addig röhögve tudtad lenézni az adót rendesen befizetőket magasról, ha meg már nem fog - mert kiöregedtél - akkor meg ők néznek majd le.

Ismerek én is olyant, aki annak idején azért szavazta vissza az elqrókat, mert tisztes kétkezi adócsalóként budai házzal, két drága autóval rendelkezve olyan alacsony volt a jövedelme, hogy nem tudta igénybe venni a családi adókedvezményt (amit már 2/3 átlagbérnél már teljes mértékben lehetett).

...szóval te is ilyen lehetsz. Más farkával a csalánt, csak neked jó legyen. Én megértelek, csak.....

evilwolf 2021.09.17. 10:59:37

Orbán tartozik egy őszödi beszéddel és a lemondással.
Gyurcsány becsületesebb, mert legalább azt megtette.
Orbán meg azt mondta, hogy FOLYTATJUK.
Ja, az elqrást, meg a "kommunyizmust".
Ha olyan qrva jól teljesítenek, és működik a gazdaság, akkor minek az újabb és újabb hitel?
Mert elqrják.
3ütemű luxusfidesz: lop, csal, hazudik, lop csal, hazudik...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.19. 12:15:12

@jozsef_71:

Pedó Matyi, lehet még jegyet kapni neves kaletatáncos bemutatódra?
süti beállítások módosítása