Könyörgöm Viktor: Találj már egy másik ellenséget (is)!
2021. szeptember 16. írta: egyujvilag

Könyörgöm Viktor: Találj már egy másik ellenséget (is)!

242089812 396381651859439 1483555750517860479 n

Híradás egyik sora az Index vezető cikkéből: "...a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök adott iránymutatást a képviselőknek a következő időszakra...." - Na jó, a Magyar Nemzet cikkét idézte. DE: sokat elmond ez a másfél sor: nem megvitatták/megbeszélték/közösen kijelölték az elkövetkezendőkre az utat, hanem OV. megadta az iránymutatást... És ez nem mindegy egy állítólag demokratikus országban.

Persze az egészből nem is igazán ez a lényeg, már régóta tudható, hogy a Fidesz egyszemélyi vezetéssel működik, minden esetben egy személy mutatja az utat, szab feladatot rövid és hosszú távra egyaránt. Aki meg különutas, mehet Isten hírével. Talán szembetűnőbb, hogy a fő ellenség ugyanaz a Gyurcsány, aki annak idején az utolsó miniszterelnök jelölti vitában Viktort leiskolázta. Ugyanazt mantrázza már-már olyan vehemenciával, hogy önnmaga is elhiszi.

Na ja, a cél világos, hiszen azzal, hogy folyamatosan azt akarja elhitetni, hogy az ellenzék összes pártja Fletót szolgálja, egyszemélyben tudja ellenségnek mutatni a vak és süket hívei felé az összes vele nem egyetértő politikai erőt. Gyanítom azért, hogy vannak józanul, és értelmesen gondolkozó fideszesek is, csak ők éppen nem mernek megszólalni, mert féltik kicsinyke kis hatalmukat.
Pedig tudomásul kellene végre venni: az ellenzéki oldal nem olyan mint a Fidesz: nem mindent egy személy határoz meg! Kedves Miniszterelnök úr, ha hiszi, ha nem, közösen döntöttek arról is, hogy együtt indulnak, és közösen tekintik nemkívánatosnak a magyar politikai életben az egyeduralmat, az egypárt-rendszert, és az autoriter vezetést.
"Orbán Viktor a brüsszeli csatákra is felkészítette a képviselőket." Bár azt sugallja, hogy ezek a "támadások" Magyarország ellen irányulnak, ez alapvető tévedés, ezeknek az ellenvetéseknek mindig van nemzetközi jogalapja, és nem Magyarország, nem ellenünk, a magyar polgárok ellen irányul, hanem mindössze az ő elkúrt politikája ellen.
"Itt nem egy új baloldal készül kormányzásra, hanem a Gyurcsány-korszak akar visszatérni – idézi a cikket az MTI." - Azért érdekes megállapítás, hogy Jakab Pétert is a baloldalra sorolja, pedig ő lenne az utolsó, aki balos politikát folytatna. Sajnos azonban az orbáni politika és propaganda arra kényszerítette az amúgy világnézetben más oldalon álló politikai erőket, hogy összefogjanak két cél érdekében: egyrészt demokratikus (már amennyire a választási törvényünk és annak rendelkezései annak tekinthetőek) választásokon leváltsák a regnáló hatalmat, és hogy ezzel együtt megovják Magyarországot attól, hogy még jobban eltávolodjon Európától, az Európai értékektől.

Zajos, és igen korán elkezdődő kampányidőszak elé nézünk az már bizonyos, és sokkal mocskosabb lesz, mint eddig bármikor volt. Habár a Fidesz kommunikációja eddig sem volt patyolattiszta.

 

süti beállítások módosítása