Szijjártó szereti tudni, hogy az újságíró mit akar róla tudni
2021. szeptember 21. írta: egyujvilag

Szijjártó szereti tudni, hogy az újságíró mit akar róla tudni

Szijjártónak 4 évig kéne dolgoznia, hogy egy hetet tölthessen a NER  oligarcha luxushajóján - ha nem korrupció lenne mögötte | Kanada Világa  hírportál

A minap derült ki, hogy az egyik újságíró, aki lefotózta külgazdasági miniszterünk tesco és gazdaságos jahtozását (is) két telefonja is a kormányzati szervek által használt Pegazus kémszoftver áldozata lett, az egyik nyolc, míg a másik öt napra. Hiába no, fürkészvezérünk nem szereti a valódi újságírókat...

Persze azt, hogy ez a megfigyelés törvényes volt e, vagyis volt e rá ügyészségi engedély (bár ha azt nézzük, hogy Polt a legfőbb ügyész, akár lehetett is), soha nem tudjuk meg, hiszen a parlamenti vizsgálóbizottság anyagait 50 évre titkosították. És ugye a vonatkozó törvények alapján csak a titokgazda oldhatja ezt fel. De ő nem fogja.
Persze ez a firkász mindig is renitens volt, soha nem szolgálta a fideszes atyaúristenek akaratát. 
Hiszen ő készített képet, amikor amikor Tiborcz István az FBI-körözés alatt álló Ghaith Pharaonhoz kötődő üzletemberekkel tárgyalt, de képes volt megörökíteni amikor Orbán Ráhel egyeztetett Adnan Polat török milliárdossal. De ő volt az is, aki címlapképet lőtt Simicskáról 2012-ben, akit akkor már két éve senkinek sem sikerült lencsevégre kapni.

Szóval, manapság éppen elég a Pegazus bevetéséhez annyi, hogy valaki felelőtlenül kormányzati embereket, vagy hozzájuk szorosan kötődő személyeket fotózgat, vagy éppen ír róluk nem barátságos cikkeket. Így már érthető, hogy az MTI miért nyal csontig a kormányzatnak minden egyes anyagukkal. Egyrészt nem szeretnék, ha a tollnokaik mindegyikének a telefonja pegazus áldozat lenne. Másrészt nem akarnak a szlovén társszervezetük sorsára jutni, ott ugyanis a közszolgálatiságtól eltérőnek minősített (értsd nem a kormányzat akarata szerinti anyagokat megjelenítő), renitens viselkedést a költségvetési támogatások megvonásával jutalmazzák.

Forrásanyagok:
https://index.hu/kulfold/2021/09/22/pegasus-botrany-lehallgatott-fotos-meszaros-lorinc/
https://telex.hu/direkt36/2021/09/21/pegazus-megfigyeles-nemeth-daniel-fotos-ujsagiro-ner-elit

 

süti beállítások módosítása