Mindegy hogy mi módon, de ELADNI, ELADNI, ELADNI!
2021. szeptember 28. írta: egyujvilag

Mindegy hogy mi módon, de ELADNI, ELADNI, ELADNI!

Mindennap láttad a tévében a '90-es években: most meglepő helyen jelent meg  újra - Terasz | Femina

Ma kivételesen kihagyom ebben a cikkben a politikát, de azért persze szőrmentén csak belekerül majd, hiszen minden mindennel összefügg. A politika is a reklámmal... Mert ma a reklámokról lesz szó.

Sajnos már meg kellett szoknunk azt, hogy a legváratlanabb pillanatokban tolnak elénk a televízióban, vagy éppen a legnagyobb videomegosztó portálon egy kékvéres betétet, vagy éppen egy tábla csokit. Akár egymás után. S hogy ettől sokunknak már herótunk van, az sem újdonság. Persze a marketing szakemberek erre azt mondják: ha nem reklámozunk valamit, honnan tudják majd az emberek: létezik egyáltalán? Ha semmi promóció nincs, akkor hogy ismerik meg az újdonságokat? De vajon biztosan mindenki mindent meg akar ismerni?

Retro Reklámok 1976-1980 - YouTube

Mert milyen jó is, hogy a sokmillió alkoholista országában nem múlik el úgy óra a televízióban, hogy ne tolnának elénk egy pohár gyógylikőrt, hozzá kísérőnek egy pofa sört. Segíti mindenképpen a pia elleni harcot. Vagy a cukorbetegek tömegei minden bizonnyal árgus szemmel figyelik a csokoládé és gumicukor filmeket, miközben kortyolgatják keserű teájukat. Ja, és mondjuk ezt pont egy fittness video közben dobják be.
Arról már ne is beszéljek, hogy a gyógyszerreklámok révén az odafigyelő TV-ző már el sem megy az orvoshoz! Hiszen a fejfájásra legalább 5-6 féle medicinát találhat, az emésztőrendszeri problémákra is sok félperces spot kínál gyógyírt, de a reumatikus panaszokkal küzdők is találnak maguknak kenőcsöt, tablettát. Számomra a biztosítékot egy szívizom erősítő nyomta ki, amit annak idején az átkosban még receptre adták, ma már annyit veszel, amennyit akarsz! Ne csodálkozzunk azon sem, hogy ennyi krónikus, asztmatikus betegséggel küzdő polgárunk van, hiszen a köhögésre is számtalan szert reklámoznak, és az Istenadta nép meg eszi, issza, s közben azt sem tudja, mitől köhög.

Érdekes lehet ez is...

Na és az óriásplakátok az út szélén? Hogy az autópályán ne a forgalomra figyeljen a sofőr, hanem az óriáshülyeségre, amely éppen azt hirdeti neki: figyelj az útra, ne legyen baleset! Vagy Győr és Tatabánya között akarnak éppen téli gumit eladni. Őrület!

Érdekelhet ez is: Na jó, persze hogy Orbánról (is) szól

Na és a politikai reklámok, az mindennek a teteje. Főleg a "Társadalmi célú reklám" köntösbe bújtatott kormánypromóció! Na az visz mindent! Amikor nézek egy autószerelős videot, és berobban a stop Gyurcsány! Imádom! Az országimázsnak álcázott kormánysiker propaganda! Szívem csücskei! Na ja, erre kell elszórni a közpénzt!

8 népszerű reklám a 80-as évekből, amit mindenki kívülről fújt: ez a Jóska,  ez a Gyurka, ez meg itt a véres hurka - Otthon | Femina

Szóval nem tudom. Visszaemlékezve a Jóska-Hurka-Gyurka reklámra, az sem volt az igazi, mert nem nevelt az sem az egészséges életmódra, de számos dolog kimaradt: nem műsor közben kaptad a képedbe a szaros pelenkát. Nem nyomták a pofádba a medicinákat: szedjed-szedjed! Az italvásárlást korlátozták (nem nagy sikerrel), nem reklámozták. Valami középútra lenne szükség, mert ez a nagy szabadság már nekem például az agyamra megy. Ja, és ami még a csúcs! Ezek a nyomorult TV csatornák összebeszélnek! Nézek egy filmet: bedobják a reklámblokkot. Na mondom átkapcsolok másikra addig. De majdnem mindenhol egyszerre ömlik a fos.

Klárika lett az első, de biztos ellenzéki akaratból?

süti beállítások módosítása