Karácsony és Márki-Zay helyett Dobrev a jó választás? 2022 megmutatja!
2021. október 02. írta: egyujvilag

Karácsony és Márki-Zay helyett Dobrev a jó választás? 2022 megmutatja!

A DK jól mozgósított, Jakab viszont elszámolta az együttműködést velük -  mérlegen az előválasztás! | Azonnali

Akkor most ennyit az ellenzéki összefogásról? Hiszen az első forduló után Karácsony és Márki-Zay akar összefogni, hogy beelőzzék Dobrevet, ezt a szövetséget viszont nem nézi jó szemmel Jakab, szerinte nem egymás ellen, hanem Orbán ellen kellene szervezkedni. Csak én nem értem?

Számomra enyhén szólva is érthetetlen az egész, ami az ellenzéki "szövetségen" belül történik az elmúlt napokban. Amikor kijöttek az eredmények, miszerint Dobrev magasan hozta az első kört, egy rövid csend után már megindult a mozgolódás. Karácsony azonnal összebútorozott Márki-Zay-al. még csak azt nem döntötték el, melyikük lesz majd a másik helyettese, ha nyernek. HA! Mert hogy egymást támogatnák Dobrevvel szemben, mondván Dobrevnek van a legkisebb esélye arra, hogy valóban hatékony lehessen Orbán ellen. Na és erre dobott egy hátast Jakab, mi az hogy egymás ellen szervezkednek: Orbánt kell legyőzni, nem egymást. És így gyakorlatilag nyíltan Dobrev, és a DK mellé állt. Nem látom egyelőre, itt hogy jött ki a világnézeti matek?

Igen, a Jobbik a néppártosodás útjára lépett, és igen, ez azzal jár, hogy kompromisszumokat köt, levetkőzik olyan korábbi jellemzőket, amelyek akadályozták azt, hogy nagyobb tömegeket szólíthassanak meg. A sajtóvisszhangok elég vegyesek Jakab Dobrev melletti kiállására, de az alap az, hogy nem értik. Nem értik, hogy a Jobbik hogyan fordulhat szembe még a közelmúltbéli önmagával is. Mert való igaz, nagyon sok helyen visszaléptek egymás javára a remélt siker érdekében, az azért sokakat meglepett, hogy a negyedik helyen befutó Jakab ilyen lépésre szánta el magát. Tulajdonképpen a szándék világos: az eddigi szövetséget nem csak meg akarja tartani, hanem erősíteni szeretné. De mi lesz ennek a végkimenetele? Kommunikációs szempontból kétséges az eredménye.

Karácsony-Márki-Zay szappanopera..

A Fidesz ugyanis így már újra előveheti a Gyurcsány kártyát, mondván Jakab is Fletó embere, hiszen lám-lám, Dobrev mellé áll azonnal, mihelyst az valamilyen módon hátrányba kerül. Jómagam persze nem hiszem hogy ez így lenne, de az embereket nagyon könnyű ilyen mesékkel megetetni. Főleg, ha ezt akarják hinni!
Szóval, nem vagyok politikai elemző, de úgy gondolom, a jobbikosokat, és a velük szimpatizálókat is összezavarja most Jakab viselkedése. Majdnem biztos, hogy bukni is fog szimpatizánsokat, hacsak nem áll elő hamarosan valamilyen alapos indoklással. Vajon megér ennyit a DK-s kapcsolat?
Nagyon nem érzem azt, hogy valóban lenne ellenzéki szövetség. Egyedül vagyok ezzel?

süti beállítások módosítása