Zsótika hobbija a gyerekeknek...
2021. október 03. írta: egyujvilag

Zsótika hobbija a gyerekeknek...

Nincs még elég öldöklős számítógépes játék, nincs elég brutalitás a való életben, Semjén Zsolt megnyilatkozása szerint a Vadászati Világkiállítás legfontosabb célközönsége: a gyerek. Csodás!

Tulajdonképpen minden összefügg mindennel, mondhatnánk. Hiszen a magyar vezetés kimondott szándéka, hogy erősítse a hadsereget (mondjuk ki nyíltan: erősítse a fegyverkezést). Ahhoz, hogy a sereg működjön, biza ember is kell, nem is kevés. Így aztán abszolút nem baj, ha egy világkiállítás egyik legfőbb célközönsége: a gyerek. Mondhatod olvasó, hogy nagyon fals, és belemagyarázós a megközelítés, és minden bizonnyal igazad is van.

Facebook nélküli élet?

Ha egy erdészeti világkiállításról mondaná valaki ugyenezeket, mint most Zsótika, akkor egy szavam sem lenne. Hiszen az erdészetben benne van az erdőgazdálkodás, a környezetvédelem, a vadgazdálkodás (és igen, ennek egy kis része valóban a fölös állomány kilövése), vadvédelem. Ezek mind olyanok, amelyeket igenis jó, ha a gyermekek, fiatalok is megismernek, megértenek, és ezeket az értékeket befogadják.
De hogy maga a vadászat? Amikor (mint a képen is látható) olyan számítógépes játékon lehet múlatni az időt, hogy éppen egy medvét lőhet le a gyerek - ez szerintem nem emeli arra szintre a rendezvényt, amely a gyermeki lélek épülésére szolgálna. Biztos felemelő lehet egy 8-14 évesnek a trófeák százai mellett sétálni. Belegondolni akár abba is, hogy ezek mind gyönyörű állatok voltak mindaddig: míg 1-2-10 ezer euro ellenében valaki ki nem lőtte őket.

Végülis, lehet így is gyereket nevelni...

Olvasd el ezt is ...

süti beállítások módosítása