Gazdaságvédelmi bélyeggyűjtemény vásárlás
2021. október 06. írta: egyujvilag

Gazdaságvédelmi bélyeggyűjtemény vásárlás

29_kep_dscf4986_1_1-2-1024x651.jpg

Az egyik nem éppen kormánypárti napilapnak szúrt szemet a tavalyi (2020) költségvetés tanulmányozásakor, hogy az un. gazdaságvédelmi alap-ból elköltött 4080 milliárdnak csak mintegy negyede jutott el közvetlenül cégekhez, a többit gyakorlatilag magára költötte az állam, és szó szerint magára: állami cégekre, államhoz vagy a kormánypártokhoz köthető alapítványokra, vagy éppen hiteltartozás rendezésére ment.
De mondjuk egy nagy bélyeggyűjteményt is vett az állam, hiszen a Magyar Posta feltőkésítésének ellentételezésére megkapta a cég tulajdonában lévő bélyegmúzeumot. Vett az állam egy halom bélyeget. Ja igen, mert amúgy ez tiltott támogatás lett volna.

Szóval, én ezt nem értem. Ez a törvénytervezet, amiből a lap kiollózott egy pár adatot, azt lenne hivatott igazolni, hogy pártunk és államunk mennyi mindent megtett a pandémia idején azért, hogy a cégek azt az időszakot valahogy túléljék. Ezzel szemben?
Bő 200 milliárd ment az állami tulajdonú MVM-hez (a lap tudni véli, hogy a karácsonyi osztogatáskor), csaknem 200 milliárd a Corvinus befektetési alap hitelei kifizetésére, 137 milliárdot a kormánypártokhoz tartozó közalapítványok, és többek között még a MÁV, a Volán-ok, de még a Paks2 projekt is. 
Elmagyarázhatná valaki, hogy ezek az összegek hogyan védték a gazdaságot? Nem inkább Gipsz Jakab vendéglátóst/kozmetikust/zenészt/színészt/munkáját elvesztő melóst kellett volna jobban segíteni? Talán nem zuhant volna akkorát a gazdaság, ha a gazdasági szereplők ezt a 4080 milliárdot közvetlenül kapták volna meg. Igaz, akkor idén nem is lett volna ilyen kiugró fejlődés, mert magasabb lett volna a bázis...

Szóval van itt lé, csak rohadtul nem oda kerül, ahova való. Persze gondolom ezzel azért pár embernek nem mondtam újdonságot. Hiszen láthatólag a Fidesz már régóta csak az É N fogalmát ismeri, a M I az kimarad a szótárból.

süti beállítások módosítása