Beállok a sorba: Váltsuk le az ellenzéket!
2021. október 10. írta: egyujvilag

Beállok a sorba: Váltsuk le az ellenzéket!

87d61ec4d8bd7db58cb4a569eb80a84a.png

Hát én nem is tudom mit mondjak... Hányinger az egész. Eleinte jó ötletnek tűnt ez az előválasztás, de most már csak azt látom, hogy semmi másra nem jó, csak arra, hogy az ellenzéki pártok valamivel disztingváltabban essenek egymás nyakának, és könnyebben nyírják ki saját magukat.

Amióta végetért az előválasztás első fordulója, azóta másról sem hallani (egy kivétellel), mint széthúzásról, bomlásról, közönyről. Csak kapkodjuk a fejünket, ki kivel is van. Egy párt vezető nélkül folytatja az előkészületeket (na jó, biztos lesz Fekete Győr helyett másik, de hát...), míg a többi párt önmagával sem, és mással sem beszél lassan. Mi ez? Így akarják leváltani a regnáló kormányt? No ezzel a cicaharccal csak önmagukat gyengítik egyelőre. Mondom ezt én, akinek az írásaiból még soha nem világlott olyan ki: kormánypárti lennék. Nem vagyok, de a tehetlenség, és a tehetségtelenség (de hülye szó), kifejezetten mérgesít.

 A Karácsony-Márki-Zay féle szappanoperáról már írtam, azt most nem is vesézném tovább, viszik ők a történetet maguk most már. Hiszen most már, hogy a főpolgi visszalépett, teljes mellszélességgel támogatja a vásárhelyi polgit. Azért Karácsony egy mondata kicsit sértette a fülemet: Jobb ma egy Márki-Zay, mint holnap egy Orbán... Jó jó, Márki-Zay kezdő a politikában, de azért annyira nem kellene lesajnálnia. Már csak azért sem, mert ő maga sem kóstolt még bele a nagypolitikába. Amúgy meg talán jobb lenne előbb a saját híveit meggyőzni, kire is szavazzanak, majd csak utána szólni Dobrev híveihez, hogy ők is Vásárhely első emberét támogassák.

Na meg ez a Dobrev ügy...Na most a Gyurcsány családban ki a fene viselheti a nadrágot. Mert ha Fletó, akkor áll a zászló a megállapításra: Klárika a Feri embere. Ha meg Klárika, akkor Fletó mi a fenét csinál, minek mászkál országszerte? Egy szó mint száz, a Fidesz, Orbán, és főideológusai mindent megtesznek azért, hogy a lehető legroszabb színben fessék le 2006-ot, amikor is kiderült az, amit eddig is tudtunk: a politikusok hazudnak éjjel, hazudnak nappal. Mind! Csak akkor éppen egy véletlenül elszólta magát, és pár mondat erejéig igazat beszélt. Így aztán ma nagyon sok olyan ember van, aki kizárólag azért fog majd 2022-ben a Fideszes jelöltre szavazni, mert elhiszi azt, hogy nem csak Klárika, hanem az egész ellenzék Fletó kottájából zenél. Szerintem pedig frászt van így, de az emberek sajnos érdekesen vannak összerakva.  Még Klárikáról el is tudnám hinni, de Márki-Zay-ról már nehezebben. Most a szocikról már ne is beszéljünk, mert ők ismét csak helyezkednek - amit mi sem mutat jobban, hogy egyre többen állnak be az első forduló győztese mögé. Mert hátha... A Momentumos Fekete-Győr meg, mivel utolsó lett, gyorsan csinált egy bizalmi szavazást, hogy igazolni tudja, miért is vonul vissza sebeit nyalogatni. Jakab egyelőre nem vallott színt, mindössze annyit mondott: a nyertest támogatják majd.

Szóval ez a mi ellenzékünk. Összefogást hirdetnek, majd egymás ellen agitálnak, elvinnék a másik szavazóit is. Saját magukkal sincsenek tisztába, de közben az országot szeretnék tisztába tenni, mert hát szar az van elég, valóban ideje lenne pelust cserélni. Nos, nagyon úgy tűnik: az elmúlt négy évben az ellenzéket kellett volna előbb lecserélni, hogy 2022-ben a kormányt is le lehessen. Mert ha véletlen, valami csoda folytán egyszerű többséggel meg is nyerné a választásokat a szövetség, nem tudom milyen lenne a kormányzás? 

süti beállítások módosítása