... akiről le lehet húzni még egy bőrt, arról kettőt fognak. 
2021. október 14. írta: egyujvilag

... akiről le lehet húzni még egy bőrt, arról kettőt fognak. 

Van egy generáció, akik mostanság a feledés homáyába tűnnek a politika szemében, pedig az ország egy jó részét ők működtetik. Igaz, lehet már nem szülnek, de útjukra bocsátottak 1-2-3 gyereket, igaz, nem fiatalok, de hatalmas tapasztalatukat felhasználva dolgoznak nap mint nap, igaz, nem kapnak semmiféle kedvezményt: csak eltartják mindazon kivételezetteket, akik már adót sem fizetnek. Ők az 50-65 év közöttiek.

Manapság egy 15 éves időablaktól eltekintve mindenki kedvezményezett lett Orbán Viktor Magyarországában. A gyermekek ingyen esznek, ingyen kapják a tankönyvet. A fiatalok 25 éves korukig nem fizetnek adót. A fiatal házasok adókedvezményt kapnak. A gyermeket nevelők adókedvezményt, sőt, a 2022-es választási évben teljes adóvisszatérítésben részesülnek. A gyermekesek puszit (jajj bocs, CSOK-ot) kaphatnak. Akik babát akarnak, babaváró támogatásban részesülnek. Aztán egy ugrás az időben (kihagyjuk az 50-65 közöttieket): a nyugdíjasok nyugdíjprémiumot kapnak nem is olyan sokára. Visszamenőleges béremelést (Uhh, bocs, nyugdíj emelést). És igen, egy kommentelő figyelmeztetett: a 25 év feletti egyedülállók is kimaradtak...

Schmidt mária nem érti - én meg őt...

Itt van a felső középkorúak csapata, akik gyakorlatilag eltartják a többiek kedvezményét. Pedig ők sem kapják olcsóbban a benzint, éppen úgy 488Ft, mint annak, aki nem fizet adót. Ők is tripla áron kapják az építőanyagot, ha renoválni akarják a házukat, csak éppen nekik nem járnak a támogatások. Nekik is 700 ft az étolaj, csak nekik nincs adókedvezmény. Ők a kisemmizettek csapata

Márki-Zay nyert: Mi jön ezután?

Miközben tízmilliókat fizetnek a mindenféle adókedvezményekkel kistafírozott multiknak (akiket amúgy szidnak, mint a bokrot) 1-1 munkahely létrehozásáért - De ha ezt a támogatást egy tapasztalt szaki kérné, hogy megteremtse a saját munkahelyét, a ló nemesebbik szervét sem kapná, menjen csak nyomott bérért dolgozni az állami pénzzel megtámogatott bérgyártóhoz. Elvernek százmilliárdokat soha meg nem térülő beruházásokra, ahelyett hogy ezt a szerencsétlen korosztályt is helyzetbe hoznák, hogy ne érezzék azt: ők csak adnak.
Hiszen ezek az ötvenesek mindenfajta emelt összegű támogatások, kedvezmények nélkül adtak az országnak 2-3 fiatal, életerős dolgozót, felnevelték a gyermekeiket. Ugye ez így igazságos?
Számomra amúgy az a szomorú, hogy a most a kormány szekerének ostorára ácsingózók sem foglalkoznak ezzel a csapattal, teljesen figyelmen kívül hagyják. De hát így volt ez eddig is, akiről le lehet húzni még egy bőrt, arról kettőt fognak. 

Egy másik kommentelő viszont hozta a Lázár János féle dumát: miszerint egy 50 feletti ha nem keres 1 milla felett, hát akkor le van sajnálva. Na ja, ugye mindenki annyit ér, amennyit keres. Csakhogy ha minden 50 feletti fehérgalléros, akkor ki dolgozik? Na ugye.

süti beállítások módosítása