Orbán Viktor egy napja
2021. október 14. írta: egyujvilag

Orbán Viktor egy napja

Ma reggel Orbán Viktor szokásához híven 5.50-kor ébredt, megérdemelt nyolc órás alvása után, majd szittya magyar reggelit fogyasztott, nyereg alatt puhított rántottát, melyhez természetesen igazi, kövön sütött hun kenyér járt. A súlyponti kórházzá átalakított, lefedett stadion melletti házból testőrök nélkül indult fatornyos falujában egy rövid sétára, melynek során meglátogatta régi kedves gázszerelőjét, aki vagyona közösségi célokra történő felajánlása után most egy takaros kádár kockában múlatta idejét. Csak ezután kezdett bele munkanapjába. Mert hát a barátság, és a kapcsolati háló minden pozícióban nagyon fontos.

A tíz éves megtakarításából vásárolt nyolc éves kocsijával hajtott az ország házához, ahol is az irodája van. Igen, mivel a Karmeliták helyiségeiben már a diplomás hajléktalanokat helyezték el, felismerve, hasznosabb célokra is lehet használni, mint holmi miniszeterelnök dolgozószobáinak. Itt fogadta Juliska nénit, aki elpanaszolta, hogy a kormánypárti, MMM-es és DK-s képviselők nem tartják be, hogy a lépcsőn mindig a jobb oldalon közlekedjenek, mint mondják, ők centristák, azért is középen mennek. Orbán megnyugtatta, hogy utánajár a dolognak, és megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy csak a szélesség 2/3-adát kelljen takarítania, ne az egészet.
Tizenegykor hivatalos látogatásra érkezett Kovács Lajos, az emeleti mellékhelyiségekkel megbízott felelős, aki sérelmezte, hogy az előző nap a fajanszok különleges terhelést kellett elviseljenek, és ez jelentős terhelést okozott a higiéniai dolgozóknak. Orbán megnyugtatta, már dolgozik az ügyön, minden bizonnyal a munkahelyi étkeztetésért felelős cég hibázhatott, amikor tej helyett tefföllel készítette el az ebédre szánt főzeléket. A konzekvenciákat levonva a szolgáltató tisztító eszközökkel, és 24 tekercs WC papÍrral kompenzált.

Ebédidejét a sarki kispiszkosban töltötte Orbán, ahol nem hivatalos megbeszéléseket folytatott (étkezése közben) Pista bácsival, és Jenővel, akik a Kossuth tér hulladékmentesítési menedzsereiként dolgoztak. Konstruktív tárgyalásaik végén megigérte, hogy a használt cirokseprűk lecserélésére hamarosan közbeszerzést írnak ki, hogy a Kolompár Kft. jól bevált gallyseprüjét használhassák, Kávéra már nem is maradt ideje, mert kettőre ismét programja volt: meg kell szemlélnie, hogy halad a nagy ház felújítása, hogy úgy tündöölhessen, mint az ország maga. Számos helyen adott hasznos szakmai tanácsot a kivitelezőknek, és kérte őket, hogy amennyiben lehet, a légkalapácsokat lábújjhegyen használják, hogy a zajterhelés kisebb legyen. A renoválók vezetője felvetette, hogy talán jobb lenne, ha a melósok lábújj hegyét nem légkalapácsolnák, de ezzel Orbán nem értett egyet. A tárgyalások folytatását elnapolták.

Orbán ma is, mint mindig, 17 órtakor zárta kulcsra "Gondnok" feliratú irodáját.

süti beállítások módosítása