Alig több mint egy hét az újabb békemenetig
2021. október 15. írta: egyujvilag

Alig több mint egy hét az újabb békemenetig

Itthon: Kiderült, hogy miért kapott állami kitüntetést Bayer Zsolt | hvg.hu

Október 23-ra jubileumi békemenetet szervez a CÖF, Bayer Zsótika főszereplésével. A jelen blogbejegyzés semmi másról nem szól majd, csak arról, ki is az, aki "Békemenetet" szervez, mennyire ismeri Zsótika a békét, a békességet. Milyen a kommunikációja a Fidesz 5.számú tagkönyv tulajdonosának, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettjének... Mennyiben is akarja Bayer a békét...
(alapforrásul a wikipedia szolgált)
A célok, amik miatt a Békemenet kimegy az utcára, az pontosan megegyezik  azzal, ami '56-ban is kivitte az embereket"
Bayer újságíróként sok-sok lapot megjárt, még az azóta a Fidesz segédlettel beszántott Népszabadságnak is írt. Publicisztikái, megnyilatkozásai nem egyszer verik ki nem csak az ellenzéki, de a fideszes olvasóinál a biztosítékot. 2012-ben három, majd 2014-ben még egy békemenetet szervezett. A harmadik békemenetről később úgy beszélt, hogy az mentette meg Orbánt és nemzeti kormányát, mert a baloldali EU meg akarta buktatni. Míg a 2014-es sikerességét sorsdöntőnek nevezte a beharangozóban. 2016-ban kapta meg a sokat vitatott Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amire válaszul több mint 100 korábbi kitüntetett tiltakozott, 16-an elárverezték az elismerést, 66-an visszaküldték azt, egy személy pedig az oklevelet postázta. Magát a jelölő testületet is átalakította az esemény, hiszen a kuratóriumi elnök lemondott, a felterjesztő vette át a helyét, akit a következő évben ki is tüntettek. Valahogy meg kellett hálálni, hogy Orbán barátja, az 5-ös tagkönyv tulajdonosa megkaphatta a plecsnit. Bayernek persze esze ágában sem volt visszaadni a kitüntetést, de nagyon komolyan megigérte: nem fog trágárkodni publicisztikáiban. De persze nem mondott igazat, hamisan ígérgetett...
A trágár, nyomdafestéket nem tűrő hangnem amúgy a pályáját, és a pénztárcáját is végigkiséri, illetve azon 1-2 intézmény költségvetését is érintette (korábban), ahol megszólalt. Összességében már régen milliós nagyságrendű az a büntetés, amit a médiatanács, vagy valamely bíróság szabott ki rá becsületsértés és más nyalánkságok miatt.
Arccal kína felé!
Csak pár idézet, mik miatt is marasztalták el: " „a cigányság jelentős része” együttélésre alkalmatlan állat és potenciális gyilkos" - Egy 2017-es parlamentbéli demonstrációval kapcsolatban: "Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön (...) ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók." . Több politikus is pert nyert ellene személyiségi jogi perekben, mivel a trágárság, a személyeskedő sértegetés, az alapok nélküli vádaskodás még Orbánia bíróságainál sem megengedett kategóriák.
A célok, amik miatt a Békemenet kimegy az utcára, az pontosan megegyezik  azzal, ami '56-ban is kivitte az embereket"

Márki-Zay nyert: mi jön ezután?
Csak nagyon csöndben kérdezem: milyen párt, politikai erő, amely ugyanúgy a kebelén tartja ezek után is (regényt lehetne írni az útszéli stílusban megengedett szövegeiből, elég csak egy Bayer showt megnézni) Bayert, így legitimálva az elveit, a mondanivalóját? Mennyire lehet hitelesnek venni annak a békemenetnek a célját, amit egy ilyen ember szervez? Miért érzem minden esetben hogy ezek a békemenetek sokkal inkább az erő demonstrációjaként szolgálnak, nem arra, hogy egyesítsék az embereket? 
Nem tudom milyen lesz ez a menet, a fővárosnak még a környékét is elkerülöm október 23-án, de a várható beszédek hangvételéről már előre sokat elárult az általam csak véletlenül meghallgatott egy késő esti Kossuth rádióadás. Ahol nem is igazán az '56-ra való megemlékezés jött elő az esemény kapcsán, hanem sokkal inkább a 2006-os tüntetés és rendbontás sorozat, a "gyurcsányi rendőrattak", a "szemkilövetések", de persze semmi sem hangzott el a felborogatott autókról, a megostromolt TV székházról, a szétvert körútról. Na ja, ilyen a szelektív emlékezet.

süti beállítások módosítása