Taktikai lemondás az NMHH éléről
2021. október 16. írta: egyujvilag

Taktikai lemondás az NMHH éléről

A hír: "október 31-ei hatállyal lemondott posztjáról Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, egyben a Médiatanács elnöke. " - csak a száraz tény, és hogy más kihívások keresésével indokolta a döntést az érintett. Ennél azért máshogy néz ki a dolog: a Fidesz, ha nyer, ha bukik tavasszal, a médiák felügyeletét megtarthatja.


Karas mandátuma amúgy csak 2022 októberben járt volna le, ám mint tudjuk, addigra már elképzelhető, hogy a Fidesz válásztási törvény átalakításai ellenére a jelenlegi ellenzék alkot majd kormányt, ők kerülhetnek többségbe a Parlamentben. De úgy tűnik, a kormánypárt döntéshozói nem bíznak semmit a véletlenre, ebbe a hatóságba is be akarják betonozni a saját emberüket. És aki a médiát felügyeli, az nagy hatalmat birtokol.
A Fidesz persze már hónapok óta újítgatja meg 6-7-8 évre a különböző pozíciókat, mintegy speizolva magának a jövőt. Ha nyernek, akkor már nem kell ezzel foglalkozni, a saját embereik ülnek a döntő székekben. Ha meg veszítenek, akkor az új kormányerők munkáját tudják majd ellehetetleníteni.
Pedig az én olvasatomban minden, a hatalom gyakorlásában részt vevő embernek, szervezetnek, pártnak, az ország, és a választóik érdekében kell(ene) dolgoznia. És ez vonatkozik a jelenlegi kormányra, és az ellenzékre egyaránt.

süti beállítások módosítása