...nem ért véget semmi, sőt, még csak el sem kezdődött.
2021. október 17. írta: egyujvilag

...nem ért véget semmi, sőt, még csak el sem kezdődött.

Márki-Zay Péter győzelmi beszédet mond

Márki Zay Péter nyerte az előválasztás második fordulóját, így egy ellenzéki összefogás győzelme esetén 2022-ben ő alakítanak kormányt. A Fidesz első reakciója - mennyire nem meglepő - Gyurcsány! Bár nem Dobrev nyert, a kormánypárti reakció: Kocsis Máté szerint „életbe lép a Gyurcsány – Márki-Zay paktum”, és ő is showműsorról ír posztjában.

Most arról nem ejtek szót, hogy Márki-Zay-t a kormánypárt oldaláról már sok mindennek nevezték, Kuszaszem Mária álkonzervatívnak hívta, aki meghekkelte az előválasztást, míg az általános fidesz vélekedés ugye az, hogy Péter is Fletó kottájából zenél. De mondjuk, ezt már tőlük meg is szoktuk...
De mi jöhet most? Nagyon nagy kérdés az, hogy mennyire lesz kitartó az ellenzéki összefogás, mennyire tudják a kohéziót esetleg erősíteni? Milyen valódi közös programmal tudnak majd kijönni, hiszen eddig azért ha belegondolunk, Istenigazából csak szólamokat hallottunk. Hogy tudják majd a jobbikos alapelveket a DK-s elgondolásokkal összhangba hozni? Vajon mennyire sikerült az, amit Márki-Zay már ki is jelentett: az ellenzék leváltása, mert igazából szerintem is arra lenne szükség (korábban több alkalommal írtam is erről). Az a bizonyos program mennyire lesz emészthető majd az embereknek? Mert ne feledjük: nem csak a legszegényebbeket kell majd néznie a tervezetek elkészítőinek, hanem a folyamatosan lecsúszó középréteg érdekeit is képviselni kell majd, és ebbe nagyon sok dolog nem fér bele a pártok egyes - különálló - elképzelésésbe.
Nem is olyan sokára, alig hat nap múlva lesz a Békemenet, ahol is most új molinókat kell mejd a NER szimpatizánsoknak legyártan, hiszen a Márki-Zay ellenes jelszavak eleddig biztosan nem szerepeltek a programban. És persze beszáll már most a Békemenetbe Márki-Zay is, hiszen "Most kéri, hogy a Békemenet útvonalán lakók jelentkezzenek, hogy molinókat tehessenek ki, és elmondhassák az igazságot.". Nem is tudom, milyen lesz az a békemenet.

Szóval, egy dolog, hogy most lezárult az előválasztás, ezzel nem ért véget semmi, sőt, még csak el sem kezdődött. Habár nem: most keződik valószínű, illetve, idejekorán, már ma elkezdődött a 2022-es választási kampány. És ez egy nagyon piszkos, és sajnos nekünk, adófizetőknek nagyon sokba kerülő kampány lesz. Mert senkinek ne legyenek illúziói: a kormánypárt "társadalmi célú hirdetés" címén milliárdokat fog elkölteni a kollektív agymosásra, hogy kimaxolhassák majd a 2022-es voksolást. A már elkezdődött osztogatásról már ne is beszéljünk. 

süti beállítások módosítása