Schmidt Mária nem látja a visszalépés összefüggéseit
2021. október 17. írta: egyujvilag

Schmidt Mária nem látja a visszalépés összefüggéseit

- Na ezt nála nem is csodálom -

"Amikor Karácsony Gergely úgy dönt, hogy lemond, és nem Dobrev Klárának, a másik állva maradt jelöltnek a javára teszi, aki a hat párton belül a konkurense volt, hanem ennek a külső meghekkelő embernek a javára, ezt nem tudom értelmezni."  - Pelikán, a gátőr a Tanúban ilyenkor mit mondana? Hát hogy ideológiailag egyí kicsit alulképzett, de szerintem meg morálisan ingoványos (Üvegtigris). Kedves Mária: a válasz ott van az bugyuta kérdésfelvetésében: akonkurensem volt a DK jelöltje, érti? Ön lemondana a konkurense javára? Frászt! Ha már visszalépne, akkor olyanra bízza a voksait, akinél arra számít, megveri az ellenfelét.

Nem nagyon akartam fotóval illusztrálni a bejegyzést, de az egy kicsit hangsúlyosabbá, és SZEMléletesebbé teheti a mondanivalót.  Szóval a lényeg: Máriánk nem érti, Karácsony hogy nem Dobrev, hanem Márki-Zay javára lépett vissza a második körben? Schmidt szerint amúgy, aki nem parlamenti többség nélkül kormányoz, az diktátor, Orbán nem azért sikeres, mert miniszterelnök, hanem azért, mert 2/3-a van. Így ebből az következik, hogy minden egyes olyan országvezető, aki kisebbségben kormányoz, diktátor. Viszont Orbán, akinek van 133 bólogató Jánosa, irgalmatlanul demokratikus vezető. Rendben van Mária, rendben van.
"Gondoljunk bele az emberi oldalába, valaki beleteszi a szívét-lelkét a DK kampányába, rengeteget dolgozik benne. Hogy fog ő amellett kampányolni ezt követően, aki végig gyalázta őket? Mit fognak csinálni azok, aki Karácsonyban hittek?"  - Jupps, ezt is megértük! A Fidesz egyik ideológiai főguru(nő)je aggódik az ellenzéki szimpatizánsok lelkivilágáért!
Úgy gondolom, hogy a Spirit FM-en elhangzott eszmefuttatása egyetlen pillanatig nem hatotta meg az ellenzéki szavazókat. Azt meg igazából nem tudom Karácsony visszalépését hogyan hozta összefüggésbe a DK-sokkal, hiszen Gergely nem a DK színeiben indult, s még a támogatásukat sem élvezte. Sőt? Vagy azt sajnálja, hogy most már csak Márki-Zay-t szapulhatták a DK-sok?
Az meg, hogy Márki-Zay-t "fekete lyuknak" gondolja... Hááát, nagyfokú politikai dilettantizmusra utal, ha nem tudja elhelyezni a politikai színpadon a vásárhelyi polgármestert, hiszen éppen elégszer kifejtette a hitvallását. Világosan látszik, honnan jött, hova akar eljutni. Egy célt kipipált Márki-Zay: megnyerte az előválasztást...
"Schmidt úgy látja, hogy Karácsony Gergely ámokfutást mutatott be az elmúlt hetekben, az elmúlt két év politikusi teljesítményéről nem is beszélve." - Ezt természetesen majd szavazatok formájában megtélik a választói, amikor esetleg ismét elindul a főpolgármesteri poziért. De az bizonyos, hogy a Terror Háza vezetőjének nem ez az első, és sajnos nem is az utolsó olyan megnyilatkozása, amely mosolyra készteti az emberek egy részét. Ja igen: a narancstrikósokra ez nem vonatkozik, ők megértik Schmidt magasabb rendő eszmefuttatásait. De csak ők.

süti beállítások módosítása