Kormányellenes genderista a Kúria elnöke - kormányoldali promindens szerint
2021. október 23. írta: egyujvilag

Kormányellenes genderista a Kúria elnöke - kormányoldali promindens szerint

Alapjogokért Központ: Világtendencia a kormányzati döntéshozatal  kiszervezése | hirado.hu
"Kormányellenes genderistának nevezte a Kúria egyik bíráját Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója." No de miért is? Mert a kormány által benyújtott, majd elfogadott, de a Kúriánál megtámadott népszavazási kérdésekből egy: "„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?” nem ment át... Lassan hazaáruló lesz, aki nem támogatja a kormány minden, akár a valóságtól elrugaszkodott, alaptörvényt is sértő intézkedéseit?

A ma megjelent hír szerint a kormányközeli intézet feje azért bírálta Kovács Andrást, mert az általa vezetett testület nem engedte tovább a kormány már fent idézett kérdését népszavazásra. Tette ezt a testület azért, mert a kérdések nem irányulhatnak az Alaptörvény megválaszolására. Erre a kérdésre pedig bármilyen eredmény jön ki: meg kell változtatni az alaptörvényt. Hiszen a kiskorú alapvető jogát venné el ahhoz, hogy egy kezelést igénybe vegyen.
Szánthó Miklós mindezt úgy értelmezte a Facebook-oldalán, hogy: „a Kúria egyik, kormányellenes bírája beállt genderistának és a nyílt társadalom hálózatával karöltve letiltotta az egyik kérdést a gyermekvédelmi népszavazás ügyében – arra hivatkozva, hogy a nemátalakító műtétek »hozzáférhetetlenné tétele«️ korlátozza a kiskorúak önrendelkezési jogát.”
Szánthó természetesen itt nem állt meg, hiszen felidézte 2018-at, amikor szintén Kúria döntéssel, amit akkor is Kovács vezetett, veszített el a Fidesz több ezer határon túli voksot, s ezzel együtt egy képviselői mandátumot is, amit a Jobbik kapott meg. Pedig (most olvastam vissza), semmi más nem történt, csak az eddig is rendszerben lévő számítási módszer szerint egészen egyszerűen nem járt a Fidesznek az a mandátum. Persze a 2/3 amúgy is megvolt, hiba volt szerintem most azt felidézni.
Máskülönben az Alapjogok központ erősen függ a kormánypárttól (mármint a jelenlegitől), hiszen többek között a CÖF-től is kapott pénzt a működésre, 660 Millió forintnyi ismeretlen eredetű támogatás felett is rendelkeznek. S nem mellesleg Szánthó a KESMA kuratóriumának elnöke, mely pedig ugye a kormányközeli/párti médiumok gyűjtőhelye. Az intézethez tartozók pedig - ilyen háttérrel - rendszeresen jelennek meg a jobboldali sajtóban, mint független szakértők, a kormány álláspontját erősítve.

süti beállítások módosítása