A kétfarkúak megugathatják a nagy magyar politikát
2021. november 01. írta: egyujvilag

A kétfarkúak megugathatják a nagy magyar politikát

Fájl:Magyar Kétfarkú Kutyapárt logó.svg – Wikipédia
Mondhatnám üdítő színfolt a magyar politikai életben az MKKP, de nem mondom. Mert bár kommunikációjában sokszor polgárpukkasztó módon nyilvánulnak meg a passzivistáik, de valós, kimondatlan céljaik vannak, és azok már nem a vicckategóriába tartoznak.

A 2014  óta bejegyzett, sokak által csak viccpártként jellemzett politikai formáció most egyáltalán nem viccel. Ellenzéki pártként akár a mostani ellenzék ellenében is elindul, tervezetten 85 egyéni képviselőt felvonultatva.
Index - Belföld - A kétfarkúak nem szállnának be egy ellenzéki kormányba,  csak kívülről támogatnák
A Kovács Gergely nevével fémjelzett párt így most először lép be teljes mellszélességgel a választási harcba, tulajdonképpen mindenki ellenében. Mint azt Kovács hangsúlyozta, ők nem Márki-Zay ellen vannak, hanem nem akarnak politikai közösséget vállalni a DK-val, a Jobbikkal, az MSZP-vel. Mivel jó az esély arra, hogy a párt önállóan is elérheti (még a közös ellenzéki lista mellett is) az 5%-ot, így „Ha mindenki, aki minket szeret, ránk szavaz, lesz 5-6 képviselő a Parlamentben, aki nem a Fidesz” - mondta Kovács.
Az, hogy az ellenzéki platform pártjait teljesen egybemossa a Fidesszel, szerintem sokak számára nem újdonság. Hiszen az ellenzéki oldal szereplői egy részének hasonló a mentalitása mint a mostani állampártnak. Hasonlóan nem vonták felelőségre az előző nomenklatúra felelőseit, pedig előzetesen ugye azt igérték.
Érdekes felállást hozhat az ellenzékiek részére a MKKP indulása, hiszen értékes mandátumokat vihetnek el előlük. Akár sorsdöntőeket is, és ma még nem tudni, hogy adott esetben a Márki-Zay felé történő lojalitás, keverve néhány párt (DK, MSZP, Jobbik) felé mutatott ellenszenvvel milyen támogatási eredményt hozna. Hova állna Kovács Gergely az új Parlament alakulásakor.
És, bár most nem is igazán ide tartozik, de az ellnék még egy dologgal kell majd szembenézzen: A Novák/Dúró házaspár által gründolt Mi Hazánk Mozgalom ellenzéki oldalt gyengítő, de a Fideszt erősítő szerepével.

Szóval, a Kétfarkúak most nagy fába vágják a fejszéjűket, és nagyon lehetséges, hogy sok csalódott ellenzéki érzelmű szavazó feléjük fordulhat. Hiszen ők még nem igértek olyat, amit nem tartottak be. És éppen ezért remélik: nem is csalódhatnak bennük. Érdekes tavasz elé nézünk!

 

süti beállítások módosítása