Orbán a levelét megírta
2021. november 03. írta: egyujvilag

Orbán a levelét megírta

Mert védi magyarországot, fizessen az EU!

D MTI20211026016
Orbán Viktor miniszterelnök ismét felszólította az Európai Bizottság elnökét, hogy a testület térítse meg a magyar határvédelmi intézkedések költségeit, hiszen ezek az intézkedések az utóbbi időszakban mintaadóvá váltak több európai országban, ráadásul a 2015-ben tapasztaltnál is súlyosabb migrációs válsághelyzet fenyeget kontinensünkön – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

Nos, akkor Viktor a levelét megírta, és most várunk az égből hulló Euro pénzesőre... Mindössze azért, mert a magyar határvédelem működik. Valahogy nem értem. Nem értem, mert ha el is ismerjük, hogy a magyar hatákerítés működik is (hol jobban, hol kevésbé), én konkrétan nem látom az összefüggést a magyar határvédelem, és az EU finanszírozás között. Egyrészt részlegesen már beszállt korábban az EU a határvédelmi kiadásokba (na jó, nem volt megpántlikázva minden Euro, hogy ez szögesdrótra, ez kalapácsra), másrészt pedig akkor most Orbán a magyar polgárokat, a magyar szuverinitást védte, vagy Ursulát?

Nem értem azért sem ezt a hirtelen összehozott levelet, ert ezzel az erővel az olaszok, a görögök éppen úgy benyújthatnák a számlát, hiszen nekik pedig a tengeri védekezés okoz plusz költséget, és a táborok fenntartása (nekünk az ugye nincs is, mert be sem engedünk senkit, csak a fizetős menekülteket, meg az ukrán és bangladesi meneküldvendég munkásokat). Egyben emlékeztetett az október 7.-én, 12 tagállam által aláírt levélre is, melyben szintén kihangsúlyozzák a fizikai makadályok fontosságát, és hogy ennek finanszírozásában az EU-nak is be kellene szállnia.
Index - Belföld - Mennyi volt egy határkerítés-drótozó óradíja?
Ami nekem amúgy ebben a cikkben leginkább szúrta a szemem, az ez: "A legutóbbi tanácsi következtetéseinkben felhívtuk az Európai Bizottságot arra, hogy tegyen javaslatot az uniós jogi keretrendszer szükséges módosításaira, ami a külső határainkra, így Magyarország határaira is nehezedő nyomást enyhíteni képes. Ezeket a módosításokat a fizikai határvédelmi akadályok múltbeli és jelenlegi költségeinek megtérítése mellett kell végrehajtani." - Orbán szavai.
Lehet már túlteng bennem a mindenkori ellenzékiség, de nekem ez annyira tipikusan fideszes, és orbáni megnyilatkozás. Az, hogy visszafelé is érvényesítsek valamit. Olyan mint az orbáni visszafelé s hatályos törvények. Meg én istenigazából azt sem nagyon értem, hogy várja MOST el Orbán azt, hogy az ET visszamenőleg, puszira, bemondásra fog fizetni bármit is, amire annak idején független szakértők is azt mondták: irgalmatlanl túl van árazva. Miért is fizetne visszamenőleg több mint 600 illiárdot olyan dologért, amivel AKKOR nem értett egyet?
Ez már a kampány? – Fideszes logóval hirdetnek INGYENES krumpliosztást  Vácon | Magyar Narancs
Persze én drukkolok Orbánnak, szerezze meg a pénzt, legyen minél több osztogatni való, az elszálló államháztartási hiánnyal már úgysem törődik, hiszen a cél: minél több szavazat kvázi megvásárlása adókedvezménnyel, 13. havi nyugdíjjal, adóvisszatérítéssel. A többi dolog most mellékes.

süti beállítások módosítása