Magyarország előretört az első helyre! - Szomorú ez a dobogós hely...
2021. november 04. írta: egyujvilag

Magyarország előretört az első helyre! - Szomorú ez a dobogós hely...

Koronavírus - Kérdések és válaszok | TASZ
Magyarországon jelenleg 1.86 a reprodukciós rátája a Covid-19-nek, ami azt jelenti, hogy egy fertőzött átlagosan ennyinek adja tovább a kórt, vagyis intenzív felfutás időszakában vagyunk. Még a második helyezett Kolumbia is csak 1.76-at tudott...

Emlékezzünk csak vissza: még két héttel ezelőtt is elzárkózott a kormányzat bármilyen szigorítástól, hiába szorgalmazták a szakemberek, mondván: az oltás működik, az a csodaszer a vírus ellen. Aztán így alig másfél héttel az ellenzéki megemlékező naggyűlés után, és a békemenetes tömeg után exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, gyorsuló ütemben telnek a kórházi ágyak és a lélegeztető gépek... Most már elérkezettnek látta az Orbán által vezetett csapat is, hogy néminemű irgum burgum is legyen: a buszokon már kell a maszk... Nem működnek az oltások?
Oltatlan magyarok százezrei kényszerülhetnek oltásra a következő hetekben a  kormány friss döntése után - Portfolio.hu
Nos, azok sem tökéletesek, és nem is adnak 100% védelmet. Mutatja ezt a számos napvilágra került eset, amikor 2-3 alkalommal oltottak kerülnek kórházba, vagy töltenek heteket otthon a tüneteik miatt. Ugyanis egyes virológusok szerint igazán erős védettséget az ad, ha valaki átesik a fertőzésen. Ezzel kapcsolatban mondta Rusvai is azt, hogy rá kell engedni a vírust a lakosságra. Csak éppen nem mindegy, mikor, és hogyan. Hiszen egy 60%-os átoltottság esetén hatalmas a veszélye annak, hogy a vírus terjedése ellenőrizhetetlenné válik elszabadul.
Persze, igazad van kedves olvasóm (ha olvas egyáltalán valaki...) abban, hogy badarság csak a tömegrendezényeket okolni a Covid mostani elvadulásáért. Igen, persze, így ősz elejére legyengül az immunrendszer. Természetesen közrejátszik, hogy nyitott ország vagyunk, a nálunknél sokkal rosszabb járványhelyzetben lévő Romániából egészen a múlt hét végéig ellenőrizetlenül lehetett be-és oda kiutazni. És persze a felelőtlen emberi magatartás. Amikor érzi a polgár, hogy nincs minden rendben, de még a kisboltba leszalad, mielőtt felhívja az orvost. Péntek van úgyis, még elmegy dolgozni, hétfőig meg kikúrálja magát. És amilyen szolgalelkűen hordta amaszkot az első hullámban, amikor napi pár, vagy pár tíz fertőzött volt, most a 4000 eletti számoknal - kevés kivételtől eltekintve - nem, érdekli az egész.
VÁLASZTÁS 2022 - Budapest13
A kormány, akinek meg tennie kellene valamit, begyávult, hiszen alig több mint fél év, és nem akarja most magára haragítani a szavazópolgárt, inkább szerepel a megengedő nagybácsi szerepében. Hogy ennek hány halott, hány elmarad orvosi kezelés látja kárát: majd az utókor kiszámolja. Most a jelszó: Carpe diem!

süti beállítások módosítása