Miért is nem "Csak a Fidesz"? Ez legalábbis semmiképpen
2021. november 05. írta: egyujvilag

Miért is nem "Csak a Fidesz"? Ez legalábbis semmiképpen

Mit vett el tőled a Fidesz, avagy nyolc év története egy nyugdíjas szemével  - Városi Kurír
Előre leszögezem: az itt leírtak nem ténybeli közlések: a véleményem. A sajátom, ami nem fog változni akkor sem, ha 1-2 kormánypárti troll szét akarja majd kommentelni. Lehet vitatni a véleményemet, de megváltoztatni nem hagyom - no de akkor csapjunk bele...

A Fidesz lassan 12 esztendeje olyan lehetőséget kapott, ami egy-egy politikai erőnek életében csak egyszer adatik meg. Egy lassan konszolidálódó gazdasági környezetben, folyamatosan kapott EU-s Euró milliárdokkal megtámogatva csodát tehetett volna az országgal! Ezzel a lehetőséggel - az én olvasatom szerint - nem élt, hanem visszaélt. Nagyon komolyan mondom: még akár fideszes szavazó is válhatott volna belőlem, ha azt látom, Orbán és sleppje olyan irányban mozdul, ami egyrészt biztosítja a függetlenséget és a szabadságot, és nem lopnak többet, mint az elődeik. Sajnos mindenben tévedtem.
Nem vitatom: történtek előremutató intézkedések: családtámogatási rendszer újragondolása - igaz, a rászorultak kimaradtak belőle, és minél jobb módú volt valaki, annál nagyobbat vághatott a tortából.
Való igaz, készültek új utak, autópályák, de mindig a mindenkori csókos vállalkozásokkal, és irgalmatlanul túlárazva. A ráfordított plusz pénzből rendbe lehetett volna hozni az elhanyagolt egyéb úthálózatot, hogy ne tengelytörés kockázatával kelljen sok-sok úton autózni nap, mint nap.
Tucatszám épültek kisebb településeken is többezres befogadóképességű focistadionok, sportkomplexumok. Igaz, volt ahol közben a csapat is visszaesett pár osztályt, de kit érdekelt, amikor a baráti vállalkozás kiszolgálhatta Orbán fociálmait. Aminek beljesedése minden bizonnyal a felcsúti aréna megépítése volt, közvetlen Orbán házának határánál. Ha valaki nem tudná, Felcsút egy majd 1700 lakosú település, amit sokáig az ország gázszerelője irányított. Nos, ide épült meg a Pancho Aréna, aminek gyepszőnyegén akár télen is lehet aludni, hiszen fűtött, és a stadion befogadóképessége mintegy 3800 fő. És ez a fociálom 3,8 milliárdba került, a fenntartása pedig évente sokszáz millióba.
Igen,amikor már minden kötél szakadt, akkor vásárlásra kerültek ilyen olyan tömegközlekedési eszközök, de talán több jutna minderre, ha nem a Budapest-Belgrád vasútra költenénk több száz milliárdot. Szimpatikusabb lenne ez a kormány akkor is, ha meghallanák a kritikákat is, és szóba állnának azon sajtómunkásokkal is, akik nem feltétlen kormánypárti médiumnál dolgoznak. Na igen, már amennyi még maradt, amelyek még kitartanak, amelyeket még nem sikerült a kormányközeli üzleti köröknek bekebelezni, vagy tönkretenni. Azt MTI valóban nemzeti lenne, nem fideszes szócső.
Szlovákia jobban teljesít, mint Magyarország (és Horvátország is)
Jobban elfogadnám, talán még támogatnám is a Fidesz politikáját, ha valóban a bőrömön érezném, hogy jól dolgoznak, hogy amit tesznek, az jó nekem - nem TV reklámokból kellene ezt megtudnom, vagy óriásplakátokból. Ha nem óriási stresszként élnék meg egy kórházi beutalót, előre félve: lesz e aki ellát? Ha ebben a szomorú járványhelyzetben korrekt információkat kapnék, megfelelő intézkedéseket. A kormány tetteit nem a pártérdekek határoznák meg, hanem a valós, szakemberek útmutatásai alapján hozott döntések. Talán elmennék még a békamenetre is - na nem, azért oda nem... Semjénnel nem menetelnék még egy utcában sem...Nemhogy egy menetben. Van amit az én gyomrom sem vesz be. Szégyen, hogy most, több mint 11 év kormányzás után is a kudarcokkal kapcsolatban Fletóra mutogatnak, meg a szocikra.
Az elmúlt nyolc év eredményeit összegzi a Hajrá, magyarok! - JochaPress.hu
Szóval lényeg a lényeg: nem mondtam soha egy szóval sem, hogy a Fidesz kormányok csak rosszat tettek. Csináltak jó dolgokat is, igaz átgondolatlanul, csak egy bizonyos körnek kedvezve. De, persze csináltak. De ők voltak azok is akik még a szocikat is megszégyenítő módon tolják a közpénzek nem teljesen korrekt felhasználását (azért írtam így, nehogy valamelyik fideszes troll belekössön), akik pártszínbe öltöztették az igazságügyet, és a belügyet. Akik megszüntették a magyar sajtó sokszínűségét. De ők azok is, akik minden észrevételt, amely nem Hozsanna Orbán fenyegetésként élnek meg, és nagyon egyszerűen elütik azzal: Fake News.
Nemhiába hagyta el az országot pár százezer honfitársunk, és az öcsém sem véletlenül válaszolta kérdésemre, hazaköltöznél-e azt: Orbánisztánba SOHA!

süti beállítások módosítása