Van még lejjebb?
2021. november 08. írta: egyujvilag

Van még lejjebb?

Berki Krisztián és Mazsi, néhány héttel a gyermekük születése előtt / Fotó: Zsolnai Péter
A minap Berki Krisztián (tudjátok, a vasalt herés) on line közvetítette második lánygyermekének születését a kórházból. Mindössze alig 1500 forint ellenében bárki bemehetett virtuálisan a szülőszobába...

Az Index számításai szerint a celebpár (vagyis immáron celeb trió) legalább 47,6 millió bevételt könyvelhetett el a pár órás közvetítéssel, amivel egész jó GYES-hez jutott az új anyuka. Hogy volt olyan néző, aki szerint az egész nem is on line volt, mert az esemény este történt, és az ablakon beszűrődött a fény, nos ettől most tekintsünk el. Az is egy másik dolog, hogy jó pár celeb (akiknek semmi tennivalójuk (és tehetségük) azon kívül, hogy mutogatják magukat) mennyire rárepülnek minden olyan lehetőségre, ami egy pár forint bevételt is hozhat.

Engem inkább az érdekel, hogy kik lehetnek azok az emberek, akik körberajongják ezeket a valakiket, sőt, sok esetben mindössze azért is hajlandóak fizetni, hogy láthassák őket! Mert valamennyire meg tudom érteni egy rockzenekar rajongóját, vagy egy élsportoló kedvelőjét, hiszen egy kivételes teljesítményt honorál a szeretetével a néző. De mit honorál például Berkinél? A botrányait? A herezacsi vasalást? A folyamatosa baromságait?

És kik azok, akik egy ilyen közvetítésre beneveznek? Mire számítanak? Premier plan szülésre? Azt maximálisan meg tudom érteni, ha valaki a saját gyermeke világrajötténél ott szeretne lenni. De egy vadidegennél? Mi hajtotta oda a több tízezer embert? Sok-sok kérdés, amire nem tudom sajnos a választ.

De szerintem nagyon beteg egy tásadalom az, ahol ilyen jól megélhet egy Berki Krisztián, vagy éppen egy Fekete pákó, vagy egy Kiszely Tünde. S ahol szépen lassan elfelejtődik ki az a Petőfi, Arany, vagy Vass Albert. Na ez a szégyen. És az általam normális gondolkodásúnak tartott emberek szégyene, mert valahol mi is felelősek vagyunk azért, hogy a Berkik ilyen jól meg tudnak élni. Csak a nevükből...

süti beállítások módosítása