Tud valamit normálisan is csinálni a kormány?
2021. november 14. írta: egyujvilag

Tud valamit normálisan is csinálni a kormány?

Szerdától megint brutálisan nő a benzinár - mfor.hu
Hollik közröhej tárgyává tette: a 480Ft-s benzinár is a rezsicsökkentés része, és azt megvédik Brüsszel, és a baloldal ellenében is... Na ja, tud ez a kormány valamit normálisan is csinálni?

Hétfőtől a 95-ös benzin, és a natúr gázolaj 480Ft-s hatósági maximált áron forgalmazható kishazánkban, egyelőre három hónapig. Igaz, ez 21-26 forinttal kevesebb mint a mostani ár, de ki nem sz*rja ezt le. A lényeg a csökkentés, ha már ezért bloggoltak a libernyákok is. No meg aztán a horvátok is meglépték, és nekik sem koppintott az orrukra a junió...
Jómagam is morogtam, hogy igazán tehetne már valamit a kormány, a gyenge forint miatt (is) elszálló üzemanyag árak megfékezésére, de arra álmomban sem gondoltam, hogy ezt ennél, a kb két-három héttel ezelőtti áron teszik meg. Ami már csak azért is érdekes, mert gyakorlatilag a mostani ár hasznát kapják le a fogyasztói árból. Persze a kissé meggondolatlan döntés hatására bezuhant a MOL jegyzése, és elindultak a találgatások, hogy majd hány kút zár be, mennyire lesz hiány a regular üzemanyagokból. Szerintem nem lesz hiány, ebben egyetértek a döntéshozókkal, hiszen nem fogják most szélnek ereszteni a forgalmazók a kutasokat. Kénytelen kelletlen benyelik ezt a békát (is). Persze most jöhetnek a picsogók, hogy a bloggernek semmi nem jó, a múlt héten még azzal jött, csinálni kellene valamit, most hogy történtek dolgok, most meg az a baj.
Nem. Nem az abaj, hogy csökkentették az üzemanyagok árát. Nekem is hetente-kéthetente tankolnom kell. Hanem hogy hogyan. Következetlenül, és korábbi áron. Semmi mozgásteret nem hagyva a forgalmazóknak. Nulla ellentételezéssel. És még valamit nem tettek meg: nem hoztak hathatós intézkedéseket a forint árfolyama zuhanásának megállítására, hogy az inflációs nyomás enyhüljön, az árak növekedése lassuljon (megállni nem fog, nemzetközi tendencia az inflációs nyomás).
Hollik mondása meg, hogy a benzin árának redukálása is a rezsicsökkentés része, és hogy mennyire bevált a hatósági árazás, az pedig rossz üzenet. A piaci szereplőknek mindenképpen. Hiszen ez azt is előrevetítveti, hogy immáron a 95-ös benzin, és a gázolaj is bekerül(het) a hatósági áras termékek közé. Uramatyám! Újra megalakul az Árhivatal? Kádárék meg röhögnek a sírjukban! Nesze nektek piacgazdaság! Ugye hogy mennyivel jobb volt a tervgazdaság, lám-lám lassan visszatértek hozzá, hála Orbánnak!

süti beállítások módosítása