1000 köbcentis autó helyett 500-ast?
2021. november 18. írta: egyujvilag

1000 köbcentis autó helyett 500-ast?

BP-4863
Márki-Zay nagyon sok gondolatával tudok azonosulni, de valahogy ez: "amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet, vagy hibridet vettek..." ami a benzinár elszabadulása, majd a fix ár kapcsán elhangzott tőle, nekem nem jött be.

Igazából a rezsicsökkentett fix árakat bírálta Márki-Zay, de a benzinnel mondta még azt is: "nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába.". Ami az energiahatékonysággal kapcsolatos gondolatait illeti (elektromos, gáz), egyetértek. Valóban nem 30 éves konvektorokkal kellene fűteni, igen, le kellene cserélni az elektromos áramot zabáló eszközöket, és igen, sokkal több megújuló energiát kellene használni.
Szigorítások a Covid miatt! Szerintem kevés...
Ztech ZT-96 elektromos moped autó
DE: azt is magyarázza el nekem, hogy mire cserélje le a magyar júzer az 1000 köbcentis autóját? Milyen feleakkorára? Vegyen 250 köbcentis mopedautót? Mi az, hogy pandémiás időszakban több embert akar beültetni az autókba? Ötször meggondolom jómagam, kit engedek be a kocsiba - amúgy is.

MNB Középárfolyam - 2021. szeptember 21.
Én sem vagyok a hatósági ár bevezetése mellett, de ezt már egy másik posztomban kifejtettem. De én máshogy közelíteném meg a kérdést. Az egyik: azt mondja Márki-Zay: akkor lehet jövedéki adót csökkenteni, ha azt is megmondják, honnan vegyék el! No igen, ez igaz. DE: Matolcsy is szorgalmazza például, hogy a csak veszteséget termelő beruházásokat le kellene állítani (ő mondjuk az államadóság csökkentése érdekében tenné ezt). Ott egy forrás. Nem háromszoros, csak kétszeres szorzóval kellene az állami költéseket túlárazni. És még valami. Nem csak direkt módon lehet az árakat befolyásolni. Mondjuk normális árfolyampolitikával. Nem szabadna a szakadék felé engedni a forint árfolyamát, és akkor nem vágtatnának az árak - és az infláció. Mert az olaj volt már drágább is, a benzin akkor sem került ennyibe, mint most. Ha valami ilyesmiket mondott volna, ez a poszt sem születik meg.

Szigorítások a Covid miatt! Szerintem kevés...

süti beállítások módosítása