Most nem leszek sok ember barátja - én szigorúbb lettem volna
2021. november 19. írta: egyujvilag

Most nem leszek sok ember barátja - én szigorúbb lettem volna

Hetek óta sokmindenki, de az egészségügy mindenképpen a 4. hullámmal van elfoglalva. Szombattól érvénybe lépnek a szigorítások, amiket már sok napja sürgetett az orvosszakma. Én (igaz én nem készülök választásra) azonban szigorúbb lettem volna...

Zárt helyen mindenütt maszkviselés, egészségügyben kötelező harmadik oltás, 500 főnél nagyobb rendezvényre kötelező az oltási igazolás (más néven védettségi, de amúgy nem véd semmitől). Korábban már elrendelték ugye, hogy csak védettségivel lehet zenés táncos rendezvényeket látogatni ("elmondások" alapján ezt sok helyen nem tartják be amúgy, de nincs szankció-mert ellenőrzés sincs). A környező országokhoz képest ismét csak puha intézkedések történtek, de hát a környéken nem is lesz választás egy fél év múlva (vajon nálunk lesz?).

Brüsszel közben vért hány

Én durvább lettem volna. Főleg, hogy egyrészt a statisztika szerint éllovasok vagyunk a Covid halottak számában, sereghajtók az átoltottság tekintetében. Ez utóbbiban a statisztika szerint 6 millió oltottunk van, de van szakember, aki azt mondja, mindössze talán kétmillió a ténylegesen védett polgár - a többinél az oltások már elvesztették a hatásosságukat. Így aztán szerintem sokkal célravezetőbb lenne olyan intézkedéseket hozni, ahol valamennyire helyzetbe hozzák az oltottakat, aki meg háromszor is megszúratta magát, azt főleg.

Vagyis  még maszkban sem engedném létfenntartást biztosító üzleteken kívül oltottsági nélkül bemenni a polgárokat, olyan hogy mozi, színház meg tényleg felejtős lenne. Ha valaki oltottan Covid táppénzre kerül, kapjon 100% táppénzt. Mivel a legveszélyeztetettebb az idősebb korosztály, őket igenis csak egy szűk sávban engedném ki, magyarul kijárási korlátozást, tilalmat rendelnék el a 65 felettieknek, és a Covid mostani periódusa lezártáig az üzletekbe csak egy szük idősávban engedném őket. Tévedés ne essék, édesanyám is ebben a korosztályban van, de ő már régóta, a Covid indítása óta heti 1-2 alkalomra korlátozza a boltba járást. Én konkrétan nem tartottam gáznak az üzletekben egyidőben tartózkodók számának korlátozását sem korábban, nem lihegett mindenki a másik nyakába. 

Kitekintés Ausztriára: Teljes lockdown! 

Egyébként a ciklusban a végleges megoldás a 14-18 napos teljes zárás lenne véleményem szerint, hogy senki, sehova. Nem lehetne továbbadni a kórt, és ugye alapesetben 2 hét alatt a tüneteseknél is gyógyul.  De ezt a gazdaság nem bírná ki, és valljuk be, mi sem.

süti beállítások módosítása