Orbán a levelét már megint megírta
2021. november 24. írta: egyujvilag

Orbán a levelét már megint megírta


Igaz, semmit sem ért vele. Mármint azzal a firkálmánnyal, amelyben azt kérte az EB-tól, hogy függesszék fel a kötelezettségszegési eljárásokat - mint tudjuk, ez kissé öncélú kérés, mert vastagon érintett Magyarország is. És ki támogatta a kérést? Lengyelország, hiszen ők is benne vannak a pixisben.

Nem titok, kishazánk, hála Orbán vezérünk különutas, illiberális politikájának lassan már hagyományosan akár több oldalról is érintett az EB kötelezettségszegési eljárásainak egyikében, másikában. Most ezen eljárások felfüggesztését kérte, mondván, soha nem állt ekkora migrációs nyomás alatt Európa.
Mit is kapott erre válaszul? Nagyon udvariasan, de határozottan közölték vele: N E M ! ! !
"Nincs politikai mozgástér a kötelezettségszegési eljárásokban. Szigorúan meghatározott, könyv szerinti folyamatokról van szó. Az ilyen eljárás lezárására az egyetlen lehetőség az, ha annak az alapját jelentő ügy megoldódik. Politikai okokból, vagy levelekkel nem lehet leállítani egy kötelezettségszegési eljárást "– tette hozzá Margaritisz Szkínász az EB alelnöke.
Vagyis, ha a kiváltó ok megszűnik - megszűnik az eljárás is.
Orbán egyelőre még nem vette észre, hogy Európát nem ő irányítja, nem mindenki úgy táncol, ahogyan ő szeretné. Egyébként a sértettsége nem csak itt, hanem a Norvég alapnál is kiütközik, hiszen még mindig nem heverte ki a 70 milliárdnyi támogatás bebukását. Hiszen most éppen annak okán nem szavazza majd meg az Európai Gazdasági Térség zárónyilatkozatát, amire ugyan még példa nem volt a társaság történetében - eddig mindig megtalálták a közös hangot - de igazi jelentősége sincsen.
Hacsak az nem, hogy Viktorunk összedörzsölheti a tenyerét: Na most jól kiszúrtam velük!

süti beállítások módosítása