Figyelünk e a "víruslaborunkra"?
2021. november 25. írta: egyujvilag

Figyelünk e a "víruslaborunkra"?

COVID-19: Positivity rate jumps, new daily cases hit all-time high in  Hungary - Portfolio.hu
Mondhatnád olvasó: Már megint Covid. Igen, az, mert mindennapjaink egyre hangsúlyos rész sajnos ismét. De csakúgy mint eddig, most sem fogok senkit biztatni sem az oltakozásra, sem ellene. Csak azon gondolkoztam el: vajon Nagy Vezérünk figyel e még a "víruslaborunknak" tekintett Ausztriára, vagy ez a figyelem már megkopott, hogy nem feltétlen úgy reagálnak a fertőzéses jelenségekre, mint azt szeretett vezérünk szeretné.

Immáron három napja tart a részleges lezárás a szomszédunkban, ami szerint kijárási korlátozás van, kötelező maszk a zárt helyeken (mint nálunk), az iskolák csak felügyeletre, oktatásra nem kötelezettek, akiknek csak lehetséges, elrendelték a home office munkavégzést. De eközben az oltatlanok ("nem védettek") csak a létfontosságú cikkeket árusító üzletekbe mehetnek be, étterembe, presszóba nem járhatnak. Mindezek fejében előkészítés alatt van a törvény a kötelező oltásról - igaz, ezt még folyamatos viták kísérik. Persze az osztrákok ezt nem vették jó néven, tüntetéseken adtak hangot nemtetszésüknek, amelyet a rendfenntartók nem éppen kesztyűs kézzel rendeztek le. A Lockdown persze életbe lépett.
Vajon számos halaszthatatlan teendője mellett figyelemmel kiséri e ezt Orbán? Meg meri e lépni akár ennek a zárásnak a legyengített verzióját, így Karácsony előtt, igen ütemesen közeledve a választások felé. A Covid 4-5 napos lappangását figyelembe véve nem is olyan sokára már jöhetnek az első eredmények is, hogy hatásos e a zárás, ezeket a számokat hogyan értékeli majd? Mert ne feledjük, Ausztria népessége 8,9 millió körüli, vagyis hasonló, mint Magyarországé, ám nagyjából ugyanannyi megfertőződött mellett Magyarországon több mint 33 ezer halálesetet írnak a Covid számlájára, Ausztriában 12 ezer feletti ez a szám. Miközben az átoltottságban mindössze 5-6 százalékkal vezetnek az osztrákok. Nálunk majd hétezren vannak kórházban, odaát még kétezren sem.
Szóval vagy az egészségügyi rendszerük fejlettebb (de ez baromság, Kásler miniszter úr ezt már számtalanszor cáfolta), vagy valamit jobban tudnak (ez is hülyeség, mert Viktor is megmondta, a magyar járványkezelés egyedülálló a világon).

süti beállítások módosítása