Vírusimport Szlovákiából
2021. november 27. írta: egyujvilag

Vírusimport Szlovákiából


(ujszo.com)
Szlovákia bezárt, vagyis a nem létszükségleti cikkeket árusító üzletek nem tarthatnak nyitva az országban a vírusveszély miatt. De a határátlépés nem tiltott, így aztán a határkörnyéki bevásárlóközpontok szlovák rendszámú autókkal telnek nap mint nap.

Nem mintha nekünk nem lenne saját vírusunk, mert van, de azért importálunk a törzsfrissítés jegyében a szomszédból, Szlovákiából is. Mint az az egyik portál cikkéből kiderült, a győri Árkád parkolójában immáron minden 6-7-ik autó szlovák rendszámmal bír, merthogy az amúgy lockdown alatt lévő ország polgárai a zárlat ellenére nyugodtan átléphetik a határt. És meg is teszik. Miért is ne tennék, amikor semmilyen szabály se nem tiltja nekik, de még oltási kötelezettséget, vagy tesztet sem követel meg tőlük sem az anyaországok, sem pedig mi.
Így aztán az egészet akár "vírusimport" nak is lehetne nevezni, hiszen, mivel mi sem úgy tesztelünk, ahogyan az elvárható lenne (inkább kidobjuk a megvásárolt teszteket, mintsem felhasználnánk), de a beutazóktól sem követelünk meg ilyet.

(ujszo.com)
Én istenigazából nem értem ezt az egészet. Az első "hullámnál" tranzitútvonalak voltak a külföldieknek, nem is jöhetett be akárki, és napi néhány fertőzöttről, alhunytról beszélhettünk. Most 10-12 ezer új fertőzöttünk van, szupervariánsokról szól a híradás, és nem teszünk semmit az ellen (se), hogy legalább külhonból kevesebb kór kerüljön be az országba. Mintha tudatosan eresztenénk rá a Covidot az emberekre. Aztán aki megmarad, az megmarad, aki meg nem, hát úgy járt...

Megvan az új közellenség

süti beállítások módosítása