Akár én is nemzetbiztonsági kockázat lehetek?
2021. november 29. írta: egyujvilag

Akár én is nemzetbiztonsági kockázat lehetek?

Veczán Zoltán: Nem, Kövér nem azt mondta | Mandiner
Na jó, ha én nem is (legalábbis közvetlenül), de Kövér elvtárs szerint valós nemzetbiztonsági kockázatot jelent Juhász, Márki-Zay, de még akár a kutyapártos Kovács Gergely is - lévén, nem a kormány rozzant szekerét tolják/húzzák, tehát ellenzékiek. Legalábbis egy alig egy évvel ezelőtti beszéde szerint.

Kövér Lászlótól már megszokhattuk, hogy nem ejti véleményét véka alá, miért is tenné, az ország egyik főméltósága, megteheti, hogy ami a szivén, az a száján, de azért persze valamennyire illenők, ha ő is moderálná magát. Persze nem fogja, tudjuk jól, meg ismerjük a szóhasználatát is, ha máshonnan nem is, hát a parlamenti ülésvezetéséről.
A titkosszolgálati vezetők előtti, tavaly februári beszédében az ellenzéket, mint az egyik legjelentősebb nemzetbiztonsági kockázatként jellemezte. Idézet a hangfelvétel alapján megjelent cikkből: "A Fideszre utalva közölte, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”. Majd azzal folytatta, hogy „a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Ez után kijelentette, hogyén ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”."
Isten ments, hogy megsértsem Kövér Urat, semmi szándékom nincs ebben, de ellent kell mondjak. A nem Fideszes és nem Mi Hazánk-at követő magyar politikai erőknek eszük ágában sincs, hogy Magyarországot bárki kezére is átjátszák, mindössze azt szeretnék, ha Önök nem lennének ott a csúcson. Nincs szándékában Márki-Zay-nak sem, hogy lebontsa a magyar gazdaságból, közéletből azon dolgokat, amik jók.
Mert soha nem tagadtam, történtek jó dolgok is, csak ha nincs a sok lenyúlás, sokkal jobbak is történhettek volna.  Nincs szándékában senkinek sem Magyarország önállóságának feladása sem, legfeljebb kevesebb lenne a különút...
 
Persze biztosan csak nekem erős egy kicsit ez a másfél sor, ami alapján még jómagam is lehetek nemzetellenség, annak ellenére, hogy abszolút nem érzem magamat baloldalinak - a liberalizmus az rendben van. Még jó, hogy nem politizálok, és azért egy egy anyagomat csak 20-2000 ember olvassa el, mert Kövér már engem is Gulágra száműzne, ha tehetné...
A házelnök azt is megfogalmazta ebben a beszédben, hogy a fenti veszélyek kordában tartására a legnagyobb bizodalma  „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van”. Holott a titkosszolgálatnak egy a pártok felett álló szervezetként, a többpártiságot is figyelembe veendően kell működnie. De persze Kövért ez annyira nem érdekelte akkor sem, és valószínű ma sem foglalkozik vele. 

Tudott tromfolni a házelnök, hiszen pár hónap múlva egy interjúban : ("„a magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része”, és a képviselői szerinte „semmiben sem különböznek Rákosi Mátyástól vagy Gerő Ernőtől”.) - hangzott el tőle, ami teljesen összecseng a titkosszolgák előtti beszédével.
Persze mondani sem kell, megindult a szerecsenmosdatás. Publikáció arról, hogy nem is úgy gondolta, nem is azt gondolta, éppen csak az nem jelent meg: nem is volt ott - de az is csak azért, mert hangfelvétel is van... Ettől függetlenül, bár Kövér szövege nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, de mutat valamit: a NER az ellenzéket nem ellenzéknek gondolja, hanem ellenségnek. Csak remélni tudom, hogy nem megsemmisíteni akarja...
Amúgy ide kattintva meghallgatható a beszéd.

süti beállítások módosítása