Meddig kell tűrni -  még elviselni EZT?
2021. december 02. írta: egyujvilag

Meddig kell tűrni - még elviselni EZT?


Schmidt Mária folyamatosan írja a leveleit, most ismét belenyúlt a tutiba, amikor egy oxfordi professzornak teszi fel a nagy kérdést: Ön mégis kinek képzeli magát? Már csak az a kérdésem, hogy a kormánypárt meddig tűri még, hogy még jobban lejárassa megnyilatkozásaival ez az önnmagát polihisztornak képzelő, ám amúgy csak egy mocskolódó pártkatona Magyarországot?

Mi is váltotta ki Máriánk, mindenki Schmidt Máriája haragját Timothy Garton Ash iránt? A professzor, aki nem mellesleg Európa tanulmányokat oktat, az alábbiakat merészelte írni egy véleménycikkben: "Európa nem fogja örökké etetni azt, aki a kezébe harap, szembemegy az európai alapértékekkel, miközben eurómilliárdokat tesz zsebre."  No persze, ez nem igazán hízelgő Mária kenyéradó gazdájára (ha valaki nem sejtené kire gondolok, meghagyom kétségei között), hiszen ő az, aki folyamatosan behasználja az EU-s milliárdokat, sőt lassan már juss-nak tekinti a támogatásokat, miközben Putyin csahos kutyájaként folyamatosan igyekszik a jutifalikat adó kézbe belemarni. Vagyis a profnak (ezért prof) volt némi alapja a kijelentésének megtételére. De ő disztingváltan, a helyzetnek megfelelően fogalmazott, nem úgy Mária, aki igazi szittya magyar vehemenséggel:  a globális, birodalomépítő erők tipikus kijáróinak egyike  /  jellegzetes oxbridge boy  /  akinek teljesítménye ugyan egyre szerényebb, elitizmusa és arca viszont egyre csak nő - és slusszpoénként azért még odaszúrja Máriánk, aki minden bizonnyal sokkal magasabban képzett, szélesebb kitekintéssel rendelkező valódi orákulum: Ön mégis kinek képzeli magát? 
Nos, szerintem Timothy Garton Ash senki másnak, mint egy professzornak képzeli magát, senki másnak. Olyannak, akinek nem homályosítja el a látását a narancs köd. Aki ki mer tekinteni kenyéradó gazdái feneke mellől is, nem csak ott vizslat folyamatosan. Ennyi. És szerintem Ash ezt a nyílt levelet a a helyén kezeli majd (nem úgy mint én), ügyet sem vet rá. Bolond lyukból...

Amúgy meg tényleg nem tudom, ez a csak mocskolódáshoz értő magát szakembernek és mindenszakembernek tekintő Schmidt mi a fenét keres még a porondon?

süti beállítások módosítása